Afbeelding

Toezichthouder waarschuwt voor Voedselbank Krimpenerwaard

Algemeen 973 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Het CBF heeft vragen bij de activiteiten van Voedselbank Krimpenerwaard. 'We waarschuwen gemeenten, donateurs en andere belanghebbenden om alert te zijn', stelt de toezichthouder van goede doelen in een verklaring op haar website.

Het CBF zegt signalen te hebben gekregen dat er sprake is van 'belangenverstrengeling en gebrek aan transparantie' bij Voedselbank Krimpenerwaard, die eerder al werd geroyeerd als lid door koepelorganisatie Voedselbanken Nederland.

Tekortgeschoten
'Het CBF heeft contact opgenomen met Voedselbank Krimpenerwaard om helderheid te krijgen over de bestuurssamenstelling en de manier van werken', staat te lezen in de verklaring. 'Uit de gegeven antwoorden van de voorzitter is gebleken dat de administratieve organisatie en interne controle tekort is geschoten. Het CBF heeft verder niet kunnen opmaken dat het gebrek aan transparantie betreffende de bestedingen en de belangenverstrengeling is opgeheven. Daarom waarschuwt het CBF gemeenten, donateurs en andere belanghebbenden om alert te zijn."

Vervolgens: 'Donateurs dienen erop te kunnen vertrouwen dat het geven van geld of goederen daadwerkelijk ten goede komt aan het goede doel dat zij menen te ondersteunen. Voedselbank Krimpenerwaard biedt daarvoor vooralsnog geen garantie. Mocht de organisatie op korte termijn alsnog in staat zijn om bevredigende antwoorden te geven op onze vragen, dan zijn wij van harte bereid daar nader over te informeren en de huidige berichtgeving in te trekken'.

Voedselbank Krimpenerwaard was donderdagavond niet bereikbaar voor het geven van commentaar.

In juni dit jaar werd in de Krimpenerwaard een nieuwe Voedselbank -Voedselbank IJssel en Lek- opgericht, die wel wordt ondersteund door Voedselbanken Nederland. Beide Voedselbanken zijn actief in de regio.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden