• Ardy de With (l) en  Martijn de With gaan zaterdag de strijd met elkaar aan.
• Ardy de With (l) en Martijn de With gaan zaterdag de strijd met elkaar aan. Foto: Stephan Tellier

Lopik-Benschop: De With contra De With

Sportt 1.790 keer gelezen

LOPIK/BENSCHOP • Lopik en Benschop treffen elkaar zaterdag voor het tweede achtereenvolgende seizoen in competitieverband. Bij beide elftallen draagt een aanvaller de achternaam De With. Ze zijn echter geen familie van elkaar en kennen elkaar zelfs nauwelijks. De Lopikse spits Ardy de With (21) wil de twee nederlagen van vorig seizoen wegpoetsen met een klinkende zege. Zijn collega-spits Martijn de With (24) van Benschop hoopt voor zijn team opnieuw matchwinnaar te zijn.

"Ik speel nu voor het derde seizoen in het eerste elftal," stelt Ardy de With zichzelf voor. "In mijn eerste jaar was Lopik nog vierdeklasser en het scoren ging mij toen gemakkelijk af. In de derde klasse zijn de verdedigers fysiek sterker. De teller staat nu op drie goals in vijf duels."

Vorig seizoen was Lopik niet op z'n best tegen Benschop. "Uit verloren we met 1-0 (doelpunt Martijn de Witk, red.) en thuis met 0-3. Nu zijn we de competitie goed gestart en ik denk dat we dit keer niet kansloos zijn. Het elftal is goed op elkaar ingespeeld. Met Jonathan Werrie, Dave van de Akker, Bas Landman en Jordi van de Berg speel ik al jaren. In Davy Boon heeft Lopik nog een speler die gemakkelijk scoort."

Benschop beschikt naast Martijn de With ook over Thomas Banfi en David Verweij, die regelmatig het net vinden. "Ik ben overal inzetbaar," merkt Martijn de With op. "In de laatste bekerwedstrijd stond ik in de achterhoede. Scoren deed ik dit seizoen niet veel. Vanaf mijn zeventiende maakte ik de opmars naar de eerste klasse mee. Hoe hoger ik kwam te spelen des te moeilijker het werd  om een doelpunt te maken. Na we weer derdeklasser zijn, krijgen we volop kansen. Vorig jaar wonnen we met 0-3 in Lopik. Dat ze toen net hun scorebord voor het eerst in gebruik namen, was een leuke bijkomstigheid."

Aanvankelijk gaven beide spelers aan niet echt bezig te zijn met de derby van aankomende zaterdag, totdat Ardy de With aan zijn naamgenoot vroeg of David Verweij kan spelen. "Nou, hij doet er alles aan om fit te zijn," was Martijns antwoord. Ook werd geïnformeerd of Lopiker Reda Reddam, die vorige week een rode kaart opliep, nog geschorst was en of de Groninger student Melvin Lamens inzetbaar was bij Lopik. "Beiden zitten bij de selectie," vult Lopik-trainer Bertus van Schaik glimlachend aan.

De derby leeft wel degelijk, zowel bij de spelers als de begeleiders en het publiek. Vanuit Benschop vertrekt bij goed weer een peloton fietsende fans. Bij de vaste aanhang van Lopik zal niemand ontbreken. Behalve de eer staat de koppositie en het behalen van de periodetitel op het spel.

Lopik staat met DOSC uit Den Dolder aan kop. Benschop volgt als nummer drie op slechts een punt.

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden