• Dilia Blok.
• Dilia Blok. Foto: Floris Bakker

Wethouder Dilia Blok voorgedragen als nieuwe burgemeester van Someren

Algemeen 1.272 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Dilia Blok is donderdagavond door de gemeenteraad van Someren voorgedragen als nieuwe burgemeester.

De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad omschrijft de huidige wethouder van de gemeente Krimpenerwaard als een 'krachtige, innemende persoonlijkheid': 'Zij 'staat' er. Haar houding is open en hartelijk. Someren is gewend aan een herkenbare burgemeester, die zich gemakkelijk beweegt in groepen en voor iedereen toegankelijk en aanspreekbaar is. Mevrouw Blok zet die traditie voort. Ook zij draagt o.a. het verenigingsleven een warm hart toe en ziet er naar uit om snel kennis te maken met de inwoners van Someren'. 

Dilia Blok heeft zich volgens de vertrouwenscommissie een 'uitstekend bestuurder' betoond, met een goed netwerk: 'Zij deinst niet terug voor lastige gesprekken en zoekt actief draagvlak om de stappen te zetten die nodig zijn. De verwachting lijkt dan ook gerechtvaardigd dat zij in staat zal zijn Someren verder op de kaart te zetten'.

Dilia Blok is 51 jaar, ongehuwd, was voor haar bestuurlijke carrière werkzaam als teamleider bij het Academisch Ziekenhuis Rotterdam en bij het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam. Bij laatstgenoemde werkgever bekleedde zij de functie van Unithoofd. Daarnaast was zij geruime tijd reservist bij de Rijkspolitie. 

Met haar voordracht door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Dat moet bij Koninklijk Besluit worden bekrachtigd.

Het streven van de gemeente Someren is om Dilia Blok op 4 december te installeren. 

(later meer)
 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden