Afbeelding

Nieuwe Voedselbank krijgt 25 mille van gemeente Krimpenerwaard

Algemeen 832 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De nieuwe Voedselbank IJssel & Lek krijgt een incidentele subsidie van de gemeente om de locatie aan het Vaartland in Stolwijk in te richten. Het gaat om een bedrag van 25.000 euro.

Wethouder Jan Vente gaf tegelijkertijd aan dat het verzoek van Voedselbank Krimpenerwaard om 50.000 euro over te maken, niet wordt gehonoreerd. "We gaan geen verliezen wegwerken. Structurele subsidie is daar niet voor bedoeld."

Volgens Vente heeft de nieuwe Voedselbank meer draagvlak. "Vluchtelingenwerk en Maatschappelijk werk richten zich op deze uitdeelpost. Daarmee wordt het beschikbaar stellen van voedselpakketten van mensen met een minimuminkomen veilig gesteld. Het gaat om veel klanten. Die kunnen we niet laten zitten."

De kans dat mensen nu pakketten ophalen bij de nieuwe én de geroyeerde Voedselbank is volgens Vente 'goed mogelijk'. "Daar heb ik geen kijk op."

Burgemeester Roel Cazemier en wethouder Jan Vente openen vrijdag 6 oktober het nieuwe opslag- en distributiecentrum in Stolwijk. De Voedselbank IJssel en Lek is ontstaan na het royement van Voedselbank Krimpenerwaard, eerst als nooduitgiftepunt en vanaf oktober 2017 als volwaardige voedselbank.

Frits Bruens is één van de initiatiefnemers: "Wij verzorgen inmiddels voor meer dan honderd gezinnen wekelijks voedselpakketten. In maart 2017 zijn we gestart als nooduitgiftepunt in De Hoeksteen, daarna zijn we naar De Overkant gegaan en de laatste maanden handelen we vanuit de voormalige Krullevaar in de Albert Plesmanstraat in Schoonhoven.

In Stolwijk en in Schoonhoven hebben we nu twee uitgiftepunten en in de herfst openen we een uitgiftepunt in het westelijk deel van de Krimpenerwaard."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden