Molen den Arend
Molen den Arend Miranda Lodder

Aanmelden voor verlichte Proeverijenroute Krimpenerwaard

Algemeen 1.776 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Minimaal zeventig boerderijen zullen tijdens de komende Proeverijenroute Krimpenerwaard fraai uitgelicht zijn.

Zowel boerenbedrijven als woonboerderijen worden opgenomen in de route. Aanmelden kan nog tot 1 september bij Lyanne de Laat via info@verlichteproeverijen.nl of 06-30013037.

"De lampen voor het aanlichten worden in bruikleen gegeven. Bij deze route verschijnt een boekje met beschrijvingen van de aangelichte adressen, een activiteitenoverzicht, posters en flyers", aldus de organisator. De verlichte proeverijenroute in Stolwijk, Berkenwoude, Bergambacht en Vlist vindt tussen 9 en 25 november plaats. Het thema van de route is 'meer weten over je eten'.

De Laat: "Verspreid over de route zijn er daarom kleine proeverijen op de boerderijen met ingrediënten en producten uit de eigen streek. Naast eten en kennis hierover brengt de verlichte proeverijenroute op negen avonden, verspreid over drie weken, de boerenbedrijvigheid en het agrarisch erfgoed in de Krimpenerwaard dichter bij belangstellenden."

Jaren geleden was er al een verlichte boerderijenroute in de Krimpenerwaard. Een deel van de route nu is hetzelfde als toen, maar er wordt ook een nieuw stuk toegevoegd, zodat bezoekers als het ware een '8' kunnen rijden.

De Laat: "Bij de uitvoering werkt Stichting Het Platteland samen met LTO Krimpenerwaard en de historische verenigingen van Bergambacht, Haastrecht en Stolwijk. Ook de fotogroep Vlist is met het project bezig. Leden maakten de afgelopen periode al foto's van de nieuwe deelnemende boerderijen, onder andere in het Beijersche en de Achterbroek."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Pannenkoeken Restaurant onder de molen
Behorende bij object 94
Boerderij object 94
Boerderij Zuidbroek
• Foto van een verlichte boerderij aan de Oost-Vlisterdijk in Vlist.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden