Afbeelding

Aanleg tijdelijke ontsluitingsweg Nieuwe Wetering-N210 Bergambacht

Algemeen 818 keer gelezen

BERGAMBACHT • Er wordt een nieuwe ontsluitingsweg vanaf de N210 naar bedrijventerrein De Nieuwe Wetering aangelegd.  Maandag 10 juli starten de werkzaamheden hiervoor. 

De nieuwe weg voorziet in de lacune zolang de impasse rondom de aanleg van de nieuwe rotonde voortduurt.

De ontsluitingsweg komt te liggen naast de aan te leggen rotonde. De weg sluit aan op de bestaande bouwweg van het nieuwe bedrijventerrein.

Verkeersregelaars
Verkeer wordt tijdens de werkzaamheden door middel van borden omgeleid. Als dat nodig is, worden verkeersregelaars ingezet. "De werkzaamheden kunnen enige overlast veroorzaken", meldt een gemeentewoordvoerder. "Naar verwachting is de nieuwe ontsluitingsweg eind juli klaar."

Deze weg is alleen bestemd voor verkeer van bedrijven die gevestigd zijn op het nieuwe deel van het bedrijventerrein, waaronder Kruiswijk en AB-Containers, en niet voor het 'oude' bedrijventerrein, De Wetering. Hiertoe voorziet de infrastructuur van het nieuwe bedrijventerrein -nog- niet.

Vanwege de veiligheid voor het langzame verkeer wordt het fietspad in zuidelijke richting verlegd.

Rijbaanscheiding
In de middenberm wordt een fysieke rijbaanscheiding aangebracht. Hierdoor kan verkeer dat het terrein verlaat alleen rechts afslaan en via de rotonde bij Ammerstol richting Rotterdam rijden.

De tijdelijke ontsluitingsweg blijft in gebruik tot de nieuwe rotonde klaar is. De Provincie Zuid Holland en aannemer BAM-Infra zoeken momenteel naar een oplossing om de bouw van rotonde De Wetering te hervatten.

In oktober 2015 werd tijdens de realisatie van de naast de rotonde gelegen parallelweg geconstateerd dat bij de heipalen scheurvorming was ontstaan. De Provincie, verantwoordelijk voor de realisatie van de rotonde, stelde het aannemingsbedrijf in gebreke. Ook werd BAM-Infra aansprakelijk gesteld voor de schade en de financiële gevolgen die voortvloeien uit het gebrekkige palenmatras.

De aannemer werd toen verzocht om met een passende oplossing te komen, met een rechtszaak als gevolg. Vooralsnog komen beide partijen er echter niet uit.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden