• Anton de Wilde: de nieuwe voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Krimpenerwaard. (foto: Jan Timmer)
• Anton de Wilde: de nieuwe voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Krimpenerwaard. (foto: Jan Timmer)

Anton de Wilde: 'Strijden tegen oneerlijke concurrentie'

Algemeen 1.775 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • "Wij willen dat iedereen in de Krimpenerwaard onder dezelfde voorwaarden horeca bedrijft", zegt Anton de Wilde, de nieuwe voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Krimpenerwaard. Hij volgde begin dit jaar Peter Laan op.

"Peter's tweede termijn zat er op", zegt de nieuwe voorzitter. "Hij heeft in totaal zes jaar leiding gegeven aan onze afdeling. Peter heeft onze organisatie op prima wijze mee laten bewegen op de gemeentelijke fusie binnen ons werkgebied. Hij heeft met betrekking tot het horecagedeelte geprobeerd om één uniforme APV voor elkaar te krijgen, die Krimpenerwaard-breed moet gaan gelden."

De Wilde op zijn beurt hoopt met de afdeling 'nieuwe stappen' te kunnen zetten, eveneens in samenwerking met de gemeente. "Wij hopen vooral op een eerlijk speelveld als het gaat om horeca. Daar wil ik me de komende drie jaar keihard voor inzetten. De huidige situatie is namelijk niet wenselijk. Je ziet aan de ene kant horecaondernemers die zich keurig aan alle afspraken en aan hun vergunning houden en volop investeren om up-to-date te blijven. Aan de andere kant ontplooien mensen zonder de vereiste papieren horeca-activiteiten en dan ook nog zonder rekening te houden met de veiligheidseisen."

De Wilde weet dat hij hiermee de aandacht van de gemeente heeft. "Bovendien weten we dat burgemeester Cazemier graag met ons meedenkt om de nu al jaren slepende problematiek aan te pakken. Ik verwacht dan ook dan we deze kwestie op een goede manier gaan oplossen."

De Wilde en zijn bestuur zijn zeker ook van plan om de politieke partijen te mobiliseren. "Volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen", kijkt de preses vooruit. "We horen graag van de fractievoorzitters hun mening over zaken die met horeca van doen hebben. Daar hebben de kiezers ook recht op."

KHN Nederland afdeling Krimpenerwaard vertegenwoordigt zeventig horecabedrijven in de Krimpenerwaard. Daarmee heeft het een dekkingsgraad van 55 procent. "Van de 45 procent die geen lid is, zijn er veel kleinere bedrijven zoals snackbars en cafetaria's," zegt Anton de Wilde. "Met onze 55 procent doen we het ten opzichte van de landelijke percentages goed. We vormen in ieder geval een belangrijke factor en een dito gesprekspartner. Een prima basis lijkt me om het horecabeleid in de Krimpenerwaard verder te verbeteren."

Jan Timmer

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden