Foto: AS Media
Foto: AS Media

Lek in leiding Krimpen: duizenden liters water stromen weg

112 650 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Als gevolg van een gesprongen waterleiding zat een groot deel Krimpen aan den IJssel donderdagochtend zonder water.

Het lek was rond 9.00 uur ontstaan tijdens graafwerkzaamheden in de Noorderstraat. Al snel stond de straat blank en moest de brandweer uitrukken om het overtollige water weg te pompen. "Er is in totaal zo'n 700.000 liter water weggestroomd", verklaart woordvoerder Joost van Luijt van Oasen.

Monteurs hadden 1,5 uur nodig om het lek te dichten. Van Luijt: "Ze hebben de leiding aan twee kanten gedicht waarna ze de breuk konden repareren. Alleen bij 26 direct op de leiding aangesloten huizen kwam er daarna nog geen water uit de kraan." In totaal kreeg Oasen zo'n zeventig telefoontjes te verwerken. Niet erg, vindt Van Luijt. "Het is natuurlijk vervelend voor bewoners als ze geen water hebben."

Vervuilde grond
Er spoelde één kuub matig vervuilde grond mee met het water. Reden voor hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard om actie te ondernemen. 'De mate van vervuiling kan namelijk invloed hebben op de afvalwaterzuiveringsinstallatie de Groote Zaag', schrijft het waterschap op de eigen website. 'De rioolgemalen zijn daarom direct stilgezet. Medewerkers hebben op basis van de analyseresultaten van de verontreinigde grond vastgesteld dat de verhouding verontreinigde grond op het water zodanig klein is, dat het hoogheemraadschap het water zonder problemen kan verwerken op de Groote Zaag." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden