Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Berging A. Barendregt
Foto: Berging A. Barendregt

Enkel wat schrammen na bizar ongeval

  •   keer gelezen   112

KRIMPEN A/D IJSSEL • Met enkel wat schrammen wurmde Krimpenaar Dennis Snoek (36) zich maandagochtend uit zijn auto nadat die door een vrachtwagen was geplet. "Ik weet nu hoe kwetsbaar je bent in het verkeer."


Het ongeluk gebeurde rond kwart over tien op de N15, vlak voor de Thomassentunnel richting de Maasvlakte. Snoek, die vanaf zijn woonplaats op weg was naar een afspraak, reed op de linker rijbaan toen de vrachtwagen voor hem inhaalde. "Op dat moment zag ik zijn linker voorband klappen. Ik remde. De vrachtwagen schoot naar links en voor ik het wist knapte de airbags en zag ik het dak op me afkomen."

Raampje
De ravage was enorm. Dennis zat met zijn auto vast tussen de vrachtwagen en een betonnen wand naast de weg. "Ik wilde eruit, maar kreeg de deur niet open. Toen ben ik naar achteren gekropen. Daar heb ik een raampje opengedraaid en ben ik uit m'n auto geklommen." Bij het zien van zijn geplette wagen besefte Dennis zich pas hoeveel geluk hij heeft gehad. "Er was echt niks meer van over. Ik weet nu hoe kwetsbaar je bent in het verkeer."

De foto's van het ongeval werden massaal gedeeld op social media. "Iedereen verbaast zich erover dat ik het heb overleefd. En dat ik niets mankeer. Ze zien het als een wonder is dat ik het heb overleefd."

Redding
Enkele dagen later sprak Dennis de chauffeur van de vrachtwagen. Hoewel hem niets te verwijten viel, was die nog altijd erg onder de indruk van hetgeen Dennis was overkomen. "Hij heeft mij nooit gezien, vertelde hij. Toen die band klapte reed zijn vrachtwagen tegen de muur en schoot terug de weg op. Er was dus even wat ruimte. Dat is mijn redding geweest."

Hoewel hij flink is geschrokken, stapte Dennis een dag na het ongeluk gewoon weer achter het stuur. "Dat is denk ik het beste. Anders kan je overal wel bang voor worden." Toch doet hij het even wat rustiger aan. "Normaal geef ik 110 procent als ik aan het werk ben. Dat is nu even 90 procent."

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten