Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Stockfoto

Eis: tien jaar cel voor stekende Stolwijker

  •   keer gelezen   112

STOLWIJK • Met een groot slagersmes hakte een 59-jarige man uit Stolwijk vorig jaar in op de nieuwe liefde van zijn vrouw, met wie hij in scheiding ligt. Het Openbaar Ministerie eiste maandag tegen de verdachte een gevangenisstraf van 10 jaar. 


De verdachte lag in de periode van het misdrijf in scheiding, na een huwelijk van dertig jaar. Hij had grote moeite met het feit dat zijn vrouw in een van hun vrienden een nieuwe liefde had gevonden. Hoewel het nieuwe koppel het rustig aan deed, werd het verdachte toch te machtig toen zij een keer pas vroeg in de ochtend thuis kwam. Hij zocht in zijn keuken het grootste mes dat hij kon vinden en stapte in de auto richting het slachtoffer.

Blinde woede
De Stolwijker wist dat de achterdeur van de boerderij van het slachtoffer nooit op slot was. Hij liep naar de slaapkamer van het slachtoffer en stortte zich daar kennelijk in blinde woede op de slapende man. Hoe het precies is gegaan, kan verdachte zich niet meer herinneren.

Het slachtoffer vertelde dat hij wakker werd van een hard klap op zijn hoofd. Na meerdere klappen wist hij de aanvaller van zich af te werken, maar die viel opnieuw aan. Pas toen zijn zoon op het lawaai af kwam en het mes wist af te pakken van verdachte, die bovenop zijn vader zat, strompelde de verdachte weg.

Toen de politie kort erna de verdachte thuis kwam aanhouden was die zich duidelijk bewust van wat hij had aangericht. ‘Hij is dood’, zei hij nog tegen zijn vrouw. Dankzij snel medisch ingrijpen is dat niet gebeurd, maar het had weinig gescheeld. Het slachtoffer moest op de intensive care vechten voor zijn leven.

Laffe daad
De officier van justitie sprak op zitting van een zeer laffe daad. Het slachtoffer werd in zijn slaap aangevallen en kon zich feitelijk niet of nauwelijks verdedigen. Ondertussen bleef verdachte als een wilde inslaan en inhakken op een man die hij dertig jaar lang zijn vriend had genoemd.

Het Openbaar Ministerie eiste een gevangenisstraf van 10 jaar voor poging tot moord. Over twee weken doet de Haagse rechtbank uitspraak.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier