Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Agenten deelden boetes uit voor het niet voeren van verlichting op de fiets.
• Agenten deelden boetes uit voor het niet voeren van verlichting op de fiets. (Foto: Nieuws op Beeld)

Boetes uitgedeeld tijdens controles op fietsverlichting in Krimpen

  •   keer gelezen   112

KRIMPEN A/D IJSSEL • De politie heeft dinsdagochtend in Krimpen aan den IJssel 56 boetes uitgedeeld aan fietsers die hun fietsverlichting niet op orde hadden. 


De controles vonden tussen 07.00 uur en zonsopkomst plaats bij de Sebakerk en op de IJsseldijk. Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland waren ook aanwezig om direct fietslampjes uit te delen en te monteren. Ook wethouder Anthon Timm en burgemeester Martijn Vroom namen een kijkje bij de controle. Die laatste verbaasde zich. “Het blijft vreemd, een mooie stevige fiets maar dan lampjes stuk of uit.”

Verschillende locaties
Tijdens de donkere dagen controleert de politie op verschillende locaties in de regio. Een bekeuring voor het niet voeren van een fietslichtje is 55 euro plus 9 euro administratiekosten.

De controles zijn volgens de politie belangrijk om voornamelijk de jeugd erop te wijzen dat het voeren van fietsverlichting belangrijk is. Auto’s zien vaak de fietsers niet waardoor er ongelukken ontstaan. Het is dus belangrijk om goed op te vallen in het donker.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier