Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De dozen met vuurwerk horen in een speciale vuurwerkkluis te liggen.
• De dozen met vuurwerk horen in een speciale vuurwerkkluis te liggen. (Foto: DCMR)

Krimpens bedrijf in de fout: 5.000 kilo vuurwerk buiten de kluis

  •   keer gelezen   112

KRIMPEN A/D IJSSEL • Een vuurwerkverkooppunt in Krimpen aan den IJssel is onder verscherpt toezicht van milieudienst DCMR geplaatst. Bij een controle bleek ruim vijfduizend kilo buiten de kluis te staan. Ook stuitte de milieudienst op ongeveer 200 kilo fop- en schertsvuurwerk. 


Tijdens een reguliere inspectie bij het constructiebedrijf trok een aanzienlijke hoeveelheid dozen met het opschrift vuurwerk in een naastgelegen bedrijfspand de aandacht van de milieu-inspecteur. Uit onderzoek bleek dat meer dan vijfduizend kilo vuurwerk al de hele ochtend ongeoorloofd buiten de kluis opgeslagen lag. De inspecteur maande de ondernemer het vuurwerk onmiddellijk in de kluis op te bergen. Bij controle later op de middag was het vuurwerk correct en veilig opgeslagen.

Dwangsom
Het verkooppunt heeft een vergunning en kent de regels. Omdat de ondernemer al eerder de fout in is gegaan, heeft de DCMR naar aanleiding van het incident de gemeente Krimpen aan den IJssel geadviseerd om een last onder dwangsom op te leggen. Dit om herhaling van de overtreding te voorkomen. Wanneer de ondernemer opnieuw de fout in gaat bij het opslaan van vuurwerk krijgt hij een boete van 3.000 euro. 

Het verkooppunt staat de komende jaren onder verscherpt toezicht van de DCMR. Naast reguliere vuurwerkcontroles zal de milieudienst extra flitscontroles uitvoeren rondom de vuurwerkverkoop. Naast de last onder dwangsom, wordt ook een strafrechtelijk onderzoek ingesteld.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten