Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Woning Cabauw dicht vanwege hennepkwekerij

  •   keer gelezen   112

CABAUW • Een woning aan de Lopikerweg-west in Cabauw is door de gemeente Lopik  voor de duur van drie maanden gesloten, na de vondst van een hennepkwekerij. Deze werd door de politie aangetroffen op 7 mei. In totaal bevatte de kwekerij 120 hennepplanten.


Het sluiten van het pand gebeurt op basis van artikel 13B van de Opiumwet. Dit artikel geeft de burgemeester de bevoegdheid om woningen en eventueel hierbij horende erven te sluiten als hier verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn in handelshoeveelheden. De gemeente heeft het pand in samenwerking met de politie afgesloten en verzegeld.

De woning wordt gesloten tot en met 2 oktober. Tot die tijd is het verboden de woning te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Lopik een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit de woning.

De huurders en de eigenaar van de woning zijn vooraf geïnformeerd.

De gemeente Lopik vraagt inwoners om hulp. Burgemeester Laurens de Graaf: "Dankzij tips van oplettende buurtbewoners kunnen meer hennepkwekerijen worden ontmanteld. Wie het  bestaan van een kwekerij in de woonomgeving vermoedt, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook: 0800-7000

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten