Piotr Havik gezicht van 'Beat Cycling Club'

Sport 294 keer gelezen

BERGAMBACHT • Piotr Havik vervolgt zijn wielercarrière mogelijk bij Beat Cycling Club, de eerste internationale wielerclub, die in 2018 op de weg met een pro-continentale wielerploeg wil debuteren.

De 22-jarige Bergambachtenaar is het komende jaar het gezicht van de wielerclub.

Piotr Havik, die dit jaar zijn HBO-studie Sportmarketing en Management afrondde, ondervond aan den lijve wat er met een coureur gebeurt als de sponsor ermee stopt. Het continentale 3M, dat wilde doorgroeien naar een hogere divisie, trok zich terug.

Door het stoppen van een aantal Worldtour teams en pro-continentale ploegen slaagde Havik er niet in een (betaalde) plek in een continentaal team te vinden. "Ik boekte dit seizoen geen overwinning in een aansprekende koers," erkent Havik. "Toen ik benaderd werd voor de Beat Cycling Club, sprong ik een gat in de lucht. Een van de initiatiefnemers is Geert Broekhuizen. Hij vindt dat de wielersport moet veranderen om de continuïteit van de wielerploegen te waarborgen. Hij lanceert in 2017 een duurzaam businessmodel, dat alle leden in staat stelt de wielersport op het hoogste niveau te beleven en te beoefenen."

In vrije wedstrijden rijdt Havik in het tenue van de nieuwe wielervereniging. Voor de Nederlandse club Westland Wil Vooruit, waarvoor ook plaatsgenoot Diederik Deelen rijdt, komt de Bergambachtenaar uit in de Topcompetitie. Havik wil de klassiekers in Nederland blijven rijden om in 2018, net als de Beat Cycling Club, te debuteren in het profwielerpeloton.

Wie deel wil nemen aan dit initiatief, kan zich aanmelden via http://www.beatcycling.club.

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden