(foto's: wijntjesfotografie.nl)
(foto's: wijntjesfotografie.nl)

City Lens Krimpen rukt gestaag op

Sportt 181 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • City Lens Krimpen heeft de smaak te pakken. De Krimpenaren wonnen wederom. Nu werd Velo met 4-0 verslagen. Door de zege is City Lens Krimpen gestegen naar de vierde plaats in eerste divisie.

In sporthal De Boog bleek de promovendus niettemin een taaie tegenstander. Coach Wim Bruijn had enkele wijzigingen aangebracht in zijn basisteam. Zo stonden Frank Blind en Bas Spijker tussen de lijnen vanwege 'lichamelijk ongemak' bij enkele vaste krachten. Spelverdeler Steven de Visser nam daarnaast plek op de tribune, daar hij zich anders zou blesseren. Nick Stigter werd ingeschakeld om zijn plaats in te nemen.

Ondanks de status van nieuwkomer gaf Velo goed partij. Alle vier de sets kenden eenzelfde verloop, tot de 18 punten ontliepen de twee ploegen elkaar weinig. De Krimpenaren waren vervolgens bij machte om een versnelling in te zetten en zo alle vier de sets naar zich toe te slepen: 26-24, 25-21, 25-17, 25-19. In de eerste set werden er nog een drietal setpoints weggegeven, maar de vierde werd vervolgens met het nodige geluk benut. Aankomend weekend is er wederom een thuiswedstrijd met opnieuw een promovendus als tegenstander. Het eerste herenteam van VV Utrecht zal om 16.30 uur de degens met de mannen van City Lens Krimpen kruisen.

Moeite
Het damesteam van Eetcafé 't Centrum/Thor rekende af met VC Velden. In sportcentrum De Waard in Bergambacht werd het 3-1 voor het team van trainer Cees de Waard. Aanvankelijk had de thuisclub enige moeite met de tegenstander. De eerste set eindigde na wisselende kansen in 26-24. Het leek nog een heel karwei te worden, toen VC Velden de tweede set met 22-25 naar zich toetrok. Verder liet Thor het niet komen. Met 25-11 en 25-20 werd de winst binnengehaald. Thor neemt daarmee de vierde plaats in.

Het herenteam van Thor verloor voor de tweede keer binnen drie weken met 3-1 van RVV uit Rijnsburg. De Bergambachtenaren moesten het reeds na 7 punten stellen zonder Corné Kortlever, die geblesseerd uitviel. Dat zorgde voor enige ruis op de lijn. Na verlies van de eerste set met12-25 kwam Thor goed terug. Daarna bleken de bezoekers vooral door het midden niet te stuiten en incasseerde de formatie van speler/coach Jurri Jan Rijkaart opnieuw een nederlaag. "We hebben onszelf tekort gedaan." Thor is afgezakt naar de vierde plaats in de promotieklasse C.

Beker
In de lagere regionen stonden wedstrijden in de tweede bekerronde centraal. De heren van DOS wonnen in Oudewater met 0-3 van Jupiter. De dames kwamen tekort tegen Waterlanders. In Nieuwkoop won de Schoonhovense formatie de eerste set met 17-25, maar kwam er daarna niet meer aan te pas. Via 25-19, 25-18 en 25-20 werd een 3-1 nederlaag geleden. Het herenteam van Dosko is een ronde verder door een 3-1 zege op Taurus 4. De setstanden waren 25-18, 24-26, 25-16 en 25-20.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Invulling voormalig IHC-terrein: kansen voor woningen, natuur en recreatie Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Inclusieve picknicktafel in Middenweteringpark Krimpen a/d IJssel Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden