Dilettant vermorst teveel kansen

Sport 385 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Op zich is op 3-0 overwinning niets aan te merken, maar als je daarbij nog eens zes doelrijpe kansen mist, is dat wel een schamele productie.

Dilettant-trainer Richard Mank was daarom ontevreden over het verloop van het treffen met Overmaas. "Je maakt het jezelf onnodig lastig. Als het een beetje tegenzit, krijg je ook nog een doelpunt om je oren en wordt het zelfs een flinke klus. Gelukkig bleef ons dat bespaard. Het afronden blijft een probleem. Als we punten willen pakken tegen de drie sterkste clubs uit 4E moet dat onderdeel gewoon kloppen."

Na de puike wedstrijd tegen Hillegersberg vorige week hoopte de aanhang van de rood-witten op een passend vervolg. Dilettant was echter in de eerste helft niet vooruit te branden. Stefan de Kok had weliswaar in de 5e minuut de 1-0 op zijn schoen, maar in plaats van een simpele lob schoot hij de bal hard in de buik van Overmaas-doelman Orly Lema. Toen de verwachte openingstreffer uitbleef, ontspon zich een rommelig duel waarin het krachtsverschil minimaal was. Het druk zetten lukte niet, waardoor Overmaas steeds eenvoudig een tegenaanval kon opzetten. Gevaarlijk voor het doel van Jeroen Bosman werd het zelden, ook al mocht de thuisclub in de handen knijpen toen de doorgebroken Delano Oehlers in de 43ste minuut de bal hoog over schoot. "Het was om te huilen", gaf Mank later eerlijk toe. "Daarom heb ik in de rust ingegrepen."

Vermogen
Met Remco Mulders en Robin Segers in de voorste linie kreeg Dilettant meer snelheid en voetballend vermogen. Daarnaast mocht Nick Westbroek aan de rechterkant opkomen. Zijn eerste voorzet in de 48ste minuut leidde tot de 1-0. Jesper van den Adel kopte de bal onberispelijk in. Daarna hadden de rood-witten kunnen doorstomen naar een veel hogere score, maar het was bijna lachwekkend om te zien hoe de mogelijkheden om zeep werden geholpen. De Overmaas-doelman Lema leek meer op een dansende harlekijn dan een onverzettelijke doelman. De kleine goalie hield geen bal vast en timede voortdurend verkeerd. Het was een wonder dat Dilettant daar onvoldoende van profiteerde. De thuisclub moest zelfs oppassen, dat Overmaas bij één van de spaarzame counters niet de gelijkmaker zou produceren. Jozef Brenet was er een keer dicht bij, maar het soleerde te lang en werd gestuit. Daarna maakte Dilettant het karwei af. Bij nummer twee kreeg de ploeg medewerking van Overmaas-verdediger Mendes, die de bal in zijn eigen doel schoot na een hoekschop van Jesper van den Adel. Broer Marnix van den Adel bepaalde met een harde schuiver de eindstand op 3-0. De 18-jarige scheidsrechter Van der Eerden leidde voortreffelijk.