(foto's: Stephan Tellier)
(foto's: Stephan Tellier)

Wisselvallig Thor(-dames) onderuit

Sportt 288 keer gelezen

BERGAMBACHT • Eetcafé 't Centrum/Thor kon het niet bolwerken tegen het sterke Ledub. De Brabantse formatie won in sporthal De Waard met 1-3.

Tijdens de voorbereiding had trainer Cees de Waard al op videobeelden gezien dat de opponent uit Budel ten onrechte op de negende plaats in de eerste divisie B stond.

"Ledub had voor de beker VC Weert verslagen. Dat is een club uit de topdivisie. Dan moet je wel een sterk team hebben. Dat is vanavond ook gebleken. Ze hebben een vaardige ploeg met veel power. We waren daar niet tegen opgewassen."

De Waard moest ook toegeven dat de Bergambachtse volleybalsters op diverse onderdelen tekort kwamen. De pass was matig en de aanvallen voorspelbaar. De blokkering van Ledub had steeds goed zicht op de combinaties.

Daar kwam nog bij dat Thor niet over middenaanvalster Emma Vroom (gekneusde enkel) kon beschikken, terwijl Lizzy Koole ook niet voluit kon gaan vanwege een lichte blessure. Er restte spelverdeelster Annelies de Ruiter niets anders dan de buitenkanten op te zoeken. Met name Nikki van Herk draaide overuren, terwijl Kellin Lakerveld met harde klappen af en toe de handen van de tegenstanders raakte.

"In sommige fasen speelden we best goed, maar het verval was groot. Dan lukte er even helemaal niets meer. Het gekke is dat we vorige week tegen Stravoc juist een perfecte wedstrijd speelden. Het schortte nu vooral aan de onderlinge communicatie. Daardoor konden we het niveau niet vasthouden", analyseerde De Waard.

In de eerste set waren de contouren van een aanstaande nederlaag al te zien. Thor kwam weliswaar op een ruime voorsprong, maar zag dat Ledub zich punt voor punt terugvocht. De bezoekers scoorden niet alleen aan de buitenkant, maar ook in het midden en vanaf de drie meterlijn. Het was dan ook geen wonder dat Ledub met 19-25 haar visitekaartje afgaf.

Thor liet dat niet op zich zitten en nam in de tweede set een 12-2 voorsprong. Wederom kromde Ledub de rug en werd het nog even spannend. Bij 20-18 sloeg Thor een gat: 25-22.

Een dergelijke vechtlust kon de thuisclub daarna niet meer opbrengen. Bij Ledub werd goed verdedigd en bleef de pass stabiel, terwijl De Waard met diverse wissels zijn team op gang probeerde te krijgen. Dat lukte niet. Ledub raakte niet in paniek bij een achterstand en bezat voldoende kwaliteit om de winst overuigend naar zich toe te trekken met 21-25 en 19-25.

De heren van Thor deden het beter. Zij wonnen met 3-1 van Kalinko 2 uit Scheveningen en gaan nu op kop in de promotieklasse C. Arend van der Pauw kreeg een gele kaart vanwege aanmerkingen op de leiding, maar dat mocht de pret niet drukken. Thor deelt de koppositie met Inter Rijswijk 3.

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden