• Patrick Roest heeft zich  geplaatst voor de komende wereldbekerwedstrijden én kreeg de KNSB Cup toegekend. (foto: Stephan Tellier)
• Patrick Roest heeft zich geplaatst voor de komende wereldbekerwedstrijden én kreeg de KNSB Cup toegekend. (foto: Stephan Tellier)

Roest en Kooiman geplaatst voor wereldbekers; KNSB Cup voor Patrick Roest

Sport 438 keer gelezen

GRONINGEN/KRIMPENERWAARD • Patrick Roest heeft zich afgelopen weekend in Groningen geplaatst voor de komende wereldbekerwedstrijden schaatsen in China, Japan en Kazachstan.

De Lekkerkerker reed vrijdag naar een prima vierde plaats op de 5.000 meter (6.26,85) en hoefde zaterdag op de 1.500 meter (1.47,02) alleen Sven Kramer met minimaal verschil voor zich te laten.

Kooiman
Ook Erik Jan Kooiman kwalificeerde zich voor de wereldbekerwedstrijden. Op de 5.000 meter werd hij vijfde in 6.28,80. Tijdens zijn rit tegen Sven Kramer op de 10.000 meter gaf Erik Jan uitstekend partij en werd derde in 13.12,97.

Hein Otterspeer reed vrijdag naar een achtste plaats op de 500 meter (35,66) en wist zich ook zondag op de 1.000 meter niet te plaatsen voor de wereldbekerwedstrijden. Hein kwam vierhonderdste van een seconde tekort en werd zesde in 1.11,06.

Remco Schouten reed vrijdag naar 6.41,85 op de 5.000 meter en werd daarmee zestiende.

Joost van Dobbenburgh kwam als reserve voor de 500 en 1000 meter niet in actie. Hij startte zondag wel bij de mass start in de  B-groep en eindigde in de middenmoot.

KNSB Cup
Zondagmiddag verkoos de jury voor de jaarlijkse uitreiking van de KNSB Cup Patrick Roest tot winnaar. Hij werd hiermee beloond voor zijn sterke optreden afgelopen weekend.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden