Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Zaak & Zo

Hoveniersbedrijf Tuinier: uw tuin in goede handen

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL - Aan groene vingers geen gebrek bij Hoveniersbedrijf Tuinier. Eigenaar Hans Bauke Tuinier en zijn tien buitenmedewerkers omvattende team gelden als dé specialisten in tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud.

Hans Bauke Tuinier (whats in a name!) heeft Hoveniersbedrijf Tuinier drie jaar geleden overgenomen van zijn broer. Dit jaar viert het bedrijf zijn vijftienjarig bestaan. Hoveniersbedrijf Tuinier  is een onderneming die in de hele Krimpenerwaard volop actief is. "Voor mij was het als tiener al een vanzelfsprekendheid dat ik in het hoveniersvak zou terechtkomen", glimlacht de 27-jarige Krimpenaar. "Dit is een geweldig mooi vak omdat je bezig bent met de natuur én mensen een mooie tuin bezorgt."

Dat doet Hoveniersbedrijf Tuinier op een onderscheidende manier. "In de eerste plaats luisteren we erg goed naar wat onze klanten willen", vertelt Hans Bauke Tuinier. "Vervolgens hebben de mensen altijd binnen vijf dagen een offerte in huis en gaan we na goedkeuring daarvan op exact het afgesproken moment aan de slag. Als we overeenkomen dat we er om 10.00 uur zijn, zíjn we er ook daadwerkelijk om 10.00 uur. Die stiptheid wordt zeer gewaardeerd. Net zoals onze klanten het prettig vinden dat we elk tuinproject in één keer aanpakken; dus niet op maandag beginnen en op donderdag terugkomen voor het vervolg."

Bij het ontwerpen werkt Hoveniersbedrijf Tuinier met 2D- en 3D-ontwerpen, waarbij de klant vanuit alle gezichtspunten een helder beeld krijgt van hoe de nieuwe/vernieuwde tuin er uit komt te zien. "Dat doen we op basis van een gesprek waarin we alle wensen doornemen en rekening houden met het beschikbare budget."

Ook als het gaat om tuinonderhoud geldt Hoveniersbedrijf Tuinier als een betrouwbare en serieuze partner. "Tuinonderhoud zien we als een ondersteunende service aan onze klanten. De één wil graag alleen dat je de tuin winterklaar maakt, een ander ziet ons graag elke week of maand langskomen. Alle opties zijn bespreekbaar. En ook hier geldt:  we werken netjes, nauwkeurig én stipt!"

Sedum-daken
Het 'Tuinier-team' is tevens inzetbaar voor het aanbrengen en onderhouden van sedum-daken, een discipline die men vooral veelvuldig inzet voor het bedrijfsleven. "Je ziet deze daken steeds vaker", weet Hans Bauke Tuinier. "Logisch, want de voordelen zijn groot en aantrekkelijk. Sedum-daken hebben een natuurlijke uitstraling, zijn geluidsisolerend, stimuleren de biodiversiteit en zijn goed voor het milieu. Bovendien werken ze kostenbesparend, omdat ze als 'beschermlaag' dienen voor de dakbedekking en de isolatie en ervoor zorgen dat een dak twee keer zo lang mee gaat! Niet alleen de zakelijke markt toont grote belangstelling, ook voor de particulier is het aanbrengen van sedum-dakbedekking het overwegen meer dan waard. In een aantal gemeenten – waaronder Rotterdam- is er een mooie subsidie op van toepassing. Los daarvan is zo'n dak simpelweg mooi! Wie interesse heeft, kan altijd contact met ons opnemen."

Hoveniersbedrijf Tuinier
Van der Giessenweg 6c • Krimpen aan den IJssel
T: 0180-554666
E: info@hoveniertuinier.nl
I: www.hoveniertuinier.nl

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten