Afbeelding

Man aangehouden na bedreiging, diefstal en belediging

112 240 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De politie heeft zondagmiddag een 20-jarige man uit Bergambacht aangehouden op verdenking van bedreiging, diefstal en belediging.

De politie kreeg om 12.20 uur de melding dat een bewoner van de Leeghwaterstraat plotseling werd bedreigd door een persoon met een bijl. De bewoner was zijn tuin aan het bestraten toen de man achter hem stond en hem beschuldigde van diefstal van een telefoon. De man fietste daarna weg met de bijl.

Even later kwam een tweede melding binnen van bedreiging in dezelfde straat. Een man die voldeed aan het signalement van de bedreigingen, werd in eerste instantie aangehouden. Hij zette het vervolgens op een lopen, maar werd door de agent ingehaald en opnieuw aangehouden.

Omstanders zagen de aanhouding en gaven aan dat de man hen had bedreigd en ook met een scooter had gesleept eerder die middag. Een vrouw die hem daarop had aangesproken was in haar gezicht gespuugd. Ook politieagenten en ambulancepersoneel die de man wilden nakijken werden door hem bespuugd.

De scooter, die was weggehaald bij een woning aan de Leeghwaterstraat, werd later op de dag aangetroffen op het Franklinpad. Bij deze woning was een rode fiets achtergelaten. De politie doet verder onderzoek.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden