Afbeelding

Feestje in Gouderak loopt uit de hand, politie grijpt in

112 1.039 keer gelezen

GOUDERAK • Een feest in een woning in Gouderak is zaterdagavond flink uit de hand gelopen. De politie verrichtte zes aanhoudingen.    

Rond 23.40 uur, kwamen er bij de meldkamer van de politie meerdere meldingen binnen over geluidsoverlast en vernielingen, gepleegd door bezoekers van het feest. Er zou ook ruzie onderling zijn en buiten zou tegen alles geschopt worden wat men tegen kwam. Het zou gaan om een groep van 15 tot 20 jongeren. 

Toen meerdere agenten bij de woning kwamen was de groep weer binnen, maar de jongeren bleven voor overlast zorgen. Er werd contact gezocht met de bewoner en geprobeerd om de groep tot rust te manen. Dit lukte deels en een aantal feestgangers verliet rustig de woning. Een klein gedeelte van de groep was echter niet meewerkend en bleef geluidsoverlast veroorzaken en schreeuwen en schelden in de richting van de politie. Inmiddels waren ook buurtbewoners op de hectiek afgekomen en dreigden zich met de situatie te gaan bemoeien vanwege de overlast die de groep veroorzaakte.

Hondengeleiders
De groep die zich nog in de woning bevond, zes jongeren waaronder de bewoner, had zich inmiddels verschanst op zolder en bleef recalcitrant. Om de overlast te stoppen werd besloten de woning te betreden om de bewoner aan te houden en de overige bezoekers te vorderen weg te gaan. Op het moment dat agenten de woning betraden en naar zolder gingen werden zij vanaf zolder met spullen bekogeld. De agenten besloten - in verband met de veiligheid - de woning weer uit te gaan. Met gebruik van schilden en de inzet van hondengeleiders konden agenten alsnog op zolder komen en de zes, met behoorlijk verzet, aanhouden.

De verdachten zijn naar het politiebureau in Gouda gebracht. Eén van hen bleek ook nog in het bezit van een boksbeugel. Deze is in beslag genomen. Alle verdachten moeten vandaag (zondag) een verklaring afleggen. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden