<p>• Thomas Verhoeven, hier op archiefbeeld.</p>

• Thomas Verhoeven, hier op archiefbeeld.

(Foto: Nanda van Heteren)

Papendrechter Thomas Verhoeven kwalificeert zich weer voor EK zwemmen

  •   keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • Voor de tweede keer dit jaar zal Thomas Verhoeven uit Papendrecht zwemmen op de Europese Kampioenschappen (EK). Dit keer op de korte baan (25 meter) in het Russische Kazan van 2 tot en met 7 november. De zwemmer van Feijenoord Albion Swimming uit Rotterdam start op de vijftig en honderd meter vlinderslag.


Verhoeven: “Ik kijk er heel erg naar uit om weer aan de start te staan van zo’n groot toernooi. Het doel is om mijzelf deze keer wel een rondje verder te zwemmen. De concurrentie is erg sterk, van de vier geplaatste Nederlandse zwemmers kunnen er slechts twee door naar de halve finale en we zitten alle vier binnen 0,15 seconde van elkaar. Daarnaast kijk ik er naar uit om de dubbele afstand te zwemmen die ik nu voor het eerst zwem op een groot toernooi en waar ik de eerste dag al op in actie kom.”

Afgelopen mei debuteerde de Papendrechter op continentaal niveau op de vijftig meter vlinderslag. Dat was tijdens de EK lange baan (vijftig meter). In de Duna Arena in het Hongaarse Boedapest zwom Verhoeven een tijd van 23,53 seconden. Dit was goed voor een twaalfde plek in de series. De snelsten zestien zwemmers uit de series, zouden doorgaan naar de halve finales. Verhoeven mocht die avond alleen niet in actie komen, omdat er van die zestien zwemmers slechts twee deelnemers uit hetzelfde land mochten zijn.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5