Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Aangeleverd

Wiekslag uit Alblasserdam doet mee met ‘Top daagt uit!’

  •   keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM • Zwemvereniging Wiekslag heeft zaterdag 10 juli meegedaan met ‘Top daagt uit!’ Dat is een initiatief van topzwemmers van Nederland die de wedstrijdzwemmers uitdagen om voor het begin van de zomervakantie alles uit de kast te halen voor een paar prachtige zwemraces. 


De zwemmers konden ook nog mooie prijzen winnen als je landelijk hoog eindigt en daarnaast kon je als club nog een clinic winnen, verzorgt door topzwemmers. Een reden te meer voor Wiekslag om aan deze wedstrijd mee te doen.

Het betrof een onderlinge wedstrijd waarbij de wedstrijdzwemmers allemaal een 50 m vlinderslag, 50 m rugcrawl, 50 m schoolslag en een 50 m vrije slag zwommen.

De zwemmers hadden al sinds oktober vorig jaar geen wedstrijd meer gezwommen. Iedereen had heel veel zin om weer eens een wedstrijdje te zwemmen. En dat was te merken, die middag zwommen de zwemmers van Wiekslag veel persoonlijke records, ondanks dat er dit seizoen minder uren was getraind. 

Iedereen kreeg aan het einde van de wedstrijd een mooie medaille als aandenken en tot grote vreugde van de zwemmers besloot trainer Ronald met kleren en al in het water te springen. Of er nog prijzen landelijk zijn gepakt is nog even afwachten totdat alle uitslagen bekend zijn van de overige verenigingen. In ieder geval kan de Wiekslag terugkijken op een geslaagde zwemmiddag.

De Wiekslag hoopt dat ze begin september weer kunnen starten met de competitie en dat alle wedstrijden aankomend seizoen wel door kunnen gaan.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier