Stevig verlies CKC Kinderdijk

Sportt 256 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben zaterdag 10 oktober met 9-16 verloren van Merwede uit Sliedrecht.

Ruben Groenendijk was weer terug en dus begonnen de basis-8 aan hun wedstrijd. Na 4 minuten lag het eerste punt in de korf. Voor Merwede. Gevolgd door de tweede en de derde. Pas na ruim 10 minuten spelen kreeg Kinderdijk de eerste kans door middel van een strafworp en deze werd benut door Max Donkervoort: 1-3.

13 minuten voor rust kwam Lotte van de Lustgraaf in een ongelukkige botsing en moest geblesseerd het veld verlaten. Haar plek werd ingenomen door Kimberley Schuit. Jenthe Vlieg werd 5 minuten voor de thee gewisseld voor Veerle van der Burgh en zij scoorde een minuut later en bracht de ruststand op 2-8.

In de rust was er gewisseld en kwam Lars Breedveld tussen de lijnen voor Stijn Vlieg. Kinderdijk ging gelijk voortvarend van start en scoorde drie keer achter elkaar. Laura Verveer, Kimberley Schuit en Martijn Kreuk waren de doelpuntenmakers.

Maar Merwede liet het er niet bij zitten en zorgde 10 minuten voor tijd voor de 6-14. Ondanks twee wissels (Melissa den Braanker en Bram Rouppé) direct hierna, liep Kinderdijk eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan en kwamen ze niet in hun spel. Eindstand van deze pot: 9-16.

Scores: Kimberley Schuit, Max Donkervoort en Veerle van der Burgh 2x, Lara Verveer, Martijn Kreuk en Melissa den Braanker 1x.

Eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 17 oktober tegen KCR. Er wordt dit keer gespeeld in Ridderkerk. Aanvang: 16:00 uur.

Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 12 uur geleden
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21