Nog veel werk te doen voor Papendrechtse handballers

Sport 162 keer gelezen

PAPENDRECHT • De eerste twee veldcompetitiewedstrijden bij de dames van handbalvereniging Drechtsteden zitten er op. Gezien de resultaten is er voor het duo Bianca Noordhuizen en Raymond van der Staay nog veel werk te verzetten.

Bij de mannen zijn er twee oefenwedstrijden afgewerkt. Ook hier heeft Lazar Popov nog veel werk te doen. Voor beide teams zijn de trainers echter hoopvol gestemd. “Er moet nog veel gebeuren, maar de vooruitgang is wekelijks zichtbaar.”

De eerste wedstrijd van de dames bij D.W.S. in Schiedam ging met 23-8 ruim verloren. Het was wennen voor twee selecties die in elkaar gevloeid zijn. Daarnaast bleek de conditie opbouw van de tegenstander verder dan die van Drechtsteden. Na een ruststand van 10-2 werd uiteindelijk dus ruim verloren. Zondag stond de uitwedstrijd bij H.V.O.S. op het programma. Conditioneel is de ploeg nog niet op het gewenste niveau. Maar er zit duidelijk verbetering in het spel. In tegenstelling tot vorige week kon het team de ploeg uit Spijkenisse wel bijhouden. Bij rust betrof het verschil één treffer (8-7). Tijdens de rust konden de afspraken binnen het team verder worden aangetrokken. Toch leek dit in eerste instantie nog niet het gewenste resultaat te hebben (12-9) maar naar gelang de wedstrijd vorderde kwam de ploeg weer naast H.V.O.S. Helaas konden geen twee punten mee naar huis, vlak voor tijd miste de ploeg nog een strafworp, maar met 15-15 werd toch het eerste punt veilig gesteld. Drechtsteden gebruikt de veldcompetitie als opmaak naar de zaalcompetitie die eind oktober van start gaat. In dat kader is er nog voldoende tijd om van twee teams één te maken. Zondag komt het Goudse Vires et Celeritas voor de veldcompetitie naar Ridderkerk, aanvang is 14.00 uur.

De mannen hadden in de eerste oefenwedstrijd gelijk een flinke tegenstander. Atomium’61 uit Rotterdam komt uit in de tweede divisie en speelt een klasse hoger als Drechtsteden dat uitkomt in de hoofdklasse. Het werd uiteindelijk een ruime nederlaag. Zaterdagavond stond Dongen op het trainingsprogramma. Een tegenstander waar ook in de competitie de degens mee worden gekruist. Het werd een wedstrijd verdeeld in 3 delen van 25 minuten. Opvallend in deze wedstrijd waren de aanvallende ambities. Waar vorig seizoen de bal nog veel te veel breed werd gelegd, ging men nu wel voor de eigen kansen. Verdedigend is er nog wel het één en ander te verbeteren. Maar al met al een leuke wedstrijd met een uiteindelijke winst van 44-32 (14-10 en 29-21 als tussenstanden). Wel dient men het reageren op de scheidsrechters achterwege te laten. Lazar Popov: “Dit soort zaken doen afbreuk aan het spel en het uiteindelijke resultaat.” Er staat nog één oefenwedstrijd op het programma. Woensdagavond om 20.30 uur komt het reserve team van Ere divisie ploeg Feyenoord op bezoek in Ridderkerk.