• Een moment uit de wedstrijd van Klipperstars tegen Binnenland.

Klipperstars verliest van Binnenland na blackout in derde kwart

Sport 157 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De Onder 22 mannen van Klipperstars hebben in de afgelopen week verloren van Binnenland, de nummer 2 uit de competitie Binnenland.

De Jaleco formatie stond voor de wedstrijd nog derde en bij winst kon het zich weer mengen in de strijd om plek twee, die aan het einde van de competitie recht geeft op deelname aan de playoffs. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in een 75-77 nederlaag voor de Lekkerlanders.

Het eerste kwart begon Binnenland scherp. Wat Klipperstars wilde uitvoeren kwam niet uit de verf en al snel stond er een 0-10 achterstand op het scorebord. Vanaf dat moment werd Klipperstars wakker. Waar de laatste weken op getraind was werd goed uitgevoerd en Binnenland had veel moeite om dit af te stoppen. Zeker de verdediging stond enorm sterk, waardoor Binnenland na het sterke begin tot de rust nog maar tot 12 punten kwam. Klipperstars had daar meer tegenover en met een 29-22 stand werd er gerust. Een positieve eerste helft werd afgesloten met een wat minder bericht. Lars Verhaar moest geblesseerd het veld verlaten met een gebroken enkel en zal dit seizoen niet meer in actie komen voor de Lekkerlanders.

De koppen werden in de rust bij elkaar gestoken en er werd met name over de verdediging gesproken die zo goed stond in de eerste helft. Als dat vast gehouden kon worden, dan was er toch wel een aannemelijke kans dat deze wedstrijd gewonnen zou kunnen worden. Echter was het derde kwart veruit het zwakste kwart van de Lekkerlanders. De dingen die besproken werden kwamen er totaal niet uit en keer op keer liet Klipperstars zich in de luren leggen door de druk die binnenland neerlegde in de verdediging. Dit kwart werd met maar liefst 4-24 verloren. En in plaats van een voorsprong van 7 punten keek Klipperstars aan het begin van het vierde kwart tegen een achterstand aan van 13 punten.

Toch wist Klipperstars zich weer op te richten en het maakte zelfs aan het begin van het vierde kwart 13 punten op een rij! Met een 45-45 tussenstand was ineens alles weer mogelijk. De veerkracht van de Lekkerlanders was mooi om te zien en het vertrouwen was weer helemaal terug in een goed resultaat. Echter waren het de lange mensen van Binnenland die op dat moment onder de basket het verschil maakte. 7 punten op een rij van Binnenland gooide de wedstrijd in het slot. Na 40 minuten spelen stond der een 55-60 eindstand op het bord. Een wedstrijd met twee gezichten waarin Klipperstars 1 kwart door de ondergrens zakte, maar de andere drie kwarten uitstekend basketbal liet zien. Op die kwarten moet dan ook voortgeborduurd worden.

Helaas lijkt er door deze nederlaag geen kans meer voor de Lekkerlanders om de playoffs te halen. Met nog vier wedstrijden te spelen heeft Binnenland 4 verliespartijen en Klipperstars 7. De focus zal nu moeten naar de derde plek en die zo snel mogelijk veilig te spelen. Te beginnen aanstaande zaterdag thuis tegen Arnhem Eagles. Met die tegenstander heeft Klipperstars nog een appeltje te schillen. Eerder dit seizoen wonnen de Lekkerlanders eenvoudig in Arnhem maar ging het thuis verassend onderuit. Om 13:15 uurzal de wedstrijd starten in Sporthal De Klipper.

• CDA-lijsttrekker Tom Berendsen.
Tom Berendsen, CDA-lijsttrekker voor Europese verkiezingen, bezoekt maritieme maakindustrie in Alblasserwaard en Drechtsteden Zakelijk 3 mei, 07:35
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 17:00