Smash verliest belangrijke wedstrijd

Sport 108 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het eerste damesteam van volleybalvereniging Smash'66 uit Alblasserdam heeft vrijdagavond 6 maart de belangrijke wedstrijd tegen Hands up uit Berlicum verloren.

Smash ging goed van start in de eerste set. Bij afwezigheid van Britt van den Boogaard (keelontsteking) speelde Rosa van der Lee de gehele wedstrijd op de spelverdeling, waar zij een goede wedstrijd speelde deze vrijdagavond. Waar de korte ballen vorige wedstrijd nog achter elkaar op de grond vielen aan de kant van Smash, werden ze nu meer opgepakt door de verdediging aan Alblasserdamse zijde. De twee ploegen waren aan elkaar gewaagd en een spannende eindfase naderde. Else-Mieke Korporaal pakte blokkerend twee ballen en Liza van Erk maakte aanvallend een aantal mooie acties, maar desondanks verloor Smash de eerste set met 26-24 van het team uit Berlicum.

De tweede set gingen de teams weer gelijk op, maar nam Smash halverwege de voorsprong over. De servicepasses werden goed afgeleverd aan de kant van Smash bij spelverdeelster Rosa van der Lee en de dames van Smash stevenden af op setwinst in de tweede set. Liza van Erk scoorde een van de laatste acties met een snelle middenaanval en zo kon Smash de tweede set binnenhalen met 25-22.

De derde set ging Smash heel goed van start en stond binnen een mum van tijd op een comfortabele voorsprong van 7-1. Puntje voor puntje kwam Hands up dichterbij en liepen steeds verder in op de voorsprong die Smash had opgebouwd. Nog voor de 20 punten kwamen zij langszij en verloor Smash de set 25-21. De vierde set zakte de Alblasserdamsen verder weg en lukte er weinig meer aan de kant van Smash. Helaas verloren zij ook deze set en zo ging de wedstrijd verloren met 3-1.