CKC Kinderdijk handhaaft zich in de top

Sport 204 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Afgelopen zaterdag speelde CKC Kinderdijk bij KOAG de eerste competitie wedstrijd van 2020. De Alblasserdamse korfballers konden ondanks een mindere tweede helft met twee punten terug naar Alblasserdam gaan.

Samantha Schuit verving Simone Hoek in de basis. Na het fluitsignaal van scheidsrechter Coenraads nam CKC Kinderdijk het initiatief met Marjolein Verkerk die de score opende.

Na ruim 8 minuten spelen en afwisselende scores van beide kanten kon CKC Kinderdijk door scores van Marjolein Verkerk, Martijn Kreuk en Max Donkervoort op 3 punten voorsprong komen.

Door de sterk opererende verdediging kwam KOAG vaak niet verder dan één schots aanvallen. CKC Kinderdijk hield het hoofd koel tegen de fysiek spelende tegenstander en scoorde rustig verder.

Door onder andere afstandsschoten en een twee strafworpen was er met rust een welverdiende voorsprong voor CKC Kinderdijk: 8-14.

Ook de tweede helft ging CKC Kinderdijk voortvarend van start. In de eerste aanval scoorde Max Donkervoort na een lange aanval de 8-15.

Hierna stokte de score aan de kant van CKC Kinderdijk, dat genoeg kansen creëerde maar ze niet afmaakte.

Door de vele onderschepte ballen van de ijzersterke Menno Bot en Max Donkervoort kon het vak van Martijn Kreuk blijven aanvallen, dat er in slaagde na langere periode de korf te vinden.

Ondanks de veel mindere tweede helft werd het niet spannend en stond er na het eindsignaal 14-17 op het scorebord.

Komende zaterdag gaat CKC Kinderdijk de strijd aan met medekoploper Fortis om de eerste plaats.

Scores CKC Kinderdijk: Max Donkervoort 6x, Marjolein Verkerk 4x, Martijn Kreuk 3x, Koen Golverdingen 2x, Samantha Schuit en Laura Verveer 1x.