Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Dick Markesteijn

Starten met hardlopen bij AV Passaat

  •   42 keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • Atletiekvereniging Passaat start begin volgend jaar een voorjaarsloopgroep voor de beginnende loper. Zaterdag 4 januari om 10.00 uur is er een informatiebijeenkomst in het clubgebouw van Passaat aan de Andoornlaan 38 in Papendrecht.

De loopgroep is elk jaar een groot succes, mede dankzij een deskundig en enthousiast begeleidingsteam. Met het beproefde trainingsprogramma van 20 weken kunnen deelnemers de Lenteloop in Papendrecht (5 km of 10 km prestatieloop) op 13 juni 2020 zonder problemen lopen.

Deelnemers
De loopgroep is voor wie gestructureerd en op een verantwoorde manier wil gaan bewegen door hardlopen. Ook als je al loopervaring hebt, is er een trainingsprogramma. In groepsverband trainen is beslist stimulerend en prestatieverhogend. 

Begeleiding
De trainers stellen het trainingsschema voortdurend bij aan het niveau van iedere deelnemer. Daartoe formeren zij diverse groepen met gegarandeerd voor iedereen een geschikt niveau. Elke groep wordt ook begeleid door ervaren lopers.

Sportmedische begeleiding
Ook is gezorgd voor sport(para)medische begeleiding ter voorkoming van blessures. FysiOost, praktijk voor fysio- en manuele therapie, is aanspreekpunt voor vragen op het gebied van blessurebehandeling. De eerste twee weken is FysiOost aanwezig en daarna kan men via e-mail vragen stellen of een afspraak maken.

Informatiebijeenkomst
Zaterdag 4 januari 2020 om 10.00 uur is er een informatiebijeenkomst in het clubgebouw van Passaat in sportpark Oostpolder (Andoornlaan 38, 3356 LC Papendrecht). Het gaat dan over de trainingsopbouw, medische aspecten, blessurepreventie, kleding en hardloopschoenen. Bij het hardlopen zijn geschikte schoenen het belangrijkste. Een deskundige van Runnersworld legt uit hoe kan worden bepaald welk type hardloopschoen geschikt is. Een verkeerd type leidt vrijwel zeker tot blessures.

Training
De trainingen zijn op zaterdagmorgen om 09.30 uur en op dinsdag- en donderdagavond om 20.00 uur. Zaterdag 11 januari 2020 om 09.30 uur start de eerste looptraining. .

Belangstellenden kunnen twee weken vrijblijvend uitproberen of het hardlopen bevalt. Daarna wordt men een half jaar lid van de vereniging. Als extra ontvangen ze een functioneel hardloopshirt en deelname aan de Lenteloop is ook inbegrepen. De minimumleeftijd voor deelname aan de loopgroep is 16 jaar.

Na de Lenteloop kan men uiteraard lid blijven van AV Passaat om het opgebouwde loopvermogen op peil te houden of verder uit te bouwen. Ook bij de reguliere trainingen is er voor elk niveau een geschikte groep. Voor meer informatie kan men mailen naar loopgroep@avpassaat.nl of langs bij de vereniging.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }