Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De pupillen Noel, Naud, Bas en Stan van AAA zijn klaar voor de start.
• De pupillen Noel, Naud, Bas en Stan van AAA zijn klaar voor de start.

Atletiek Vereniging AAA klaar voor crosscompetitie

  •   85 keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM • Atletiek Vereniging AAA was afgelopen weekend in Papendrecht sterk vertegenwoordigd in alle leeftijdscategorieën tijdens de eerste crosscompetitie wedstrijd uit de jaarlijkse serie van STARD (Stichting Atletiek Regio Dordrecht).

Nu de herfst z'n intrede heeft gedaan, gaan de atleten zich richten op het klassieke winteronderdeel; de cross. Bij een cross lopen de deelnemers niet over de atletiekbaan maar het parcours is juist uitgezet over gras-, zand- en blubberpaden. Ondanks de heerlijke najaarszon was door de regen van de afgelopen week het parcours dwars door het bos uitdagend. De meeste kinderen hadden daarom speciale spikes (schoenen met 'spijkers' onder de zolen) aangeschaft om meer grip op de ondergrond te behouden.

Er waren mooie snelle races, met af en toe een felle, lange eindsprint, want na de laatste, meer dan haakse bocht kon je weinig meer goed maken.

De trainers van AAA hebben 11 kinderen kunnen enthousiasmeren om dit jaar mee te doen aan de crosscompetitie. Vooral de nieuwe kinderen waren gezond gespannen voor hetgeen hen te wachten stond. Moe gestreden maar zeker voldaan hebben zij allemaal een keurig resultaat neergezet. Nu de kop er af is, kunnen zij de komende vier wedstrijden ontspannen hun race lopen. De overige atleten van AAA hebben ook aan de concurrerende verenigingen laten zien, dat ze niet stil hebben gezeten na de zomervakantie. Tot aan de finish werd er flink gestreden. De eindklassering wordt over vier van de vijf wedstrijden berekend.

De kinderen starten in hun eigen categorie, dat wil zeggen: op leeftijd ingedeeld en jongens en meisjes apart. "We leren de kinderen ook om elkaar tijdens de race aan te moedigen. We merken dat dit de saamhorigheid bevordert. Zo kan een individuele sport toch bijdragen aan het 'wij'-gevoel"; aldus trainster Donika den Hartog.

Eigen niveau
De trainers zien dat de energie die in de trainingsopbouw is gestoken zijn vruchten afwerpt. "Veel van onze atleten hebben dit weekend een mooi resultaat na de eerste wedstrijd. Het plezier in het trainen staat voorop. De kinderen aansporen om hun eigen grenzen te verleggen, is een tweede uitgangspunt. Dat dit concept werkt, blijkt wel uit de hoge opkomst de afgelopen maanden" aldus trainster Donika den Hartog.

Het is te gek om te zien hoe de kinderen lopen voor wat ze waard zijn, elkaar aanmoedigen en optrekken als één team."

Oud Beijerland
Nu iedereen de smaak te pakken heeft, wordt alweer vooruit gekeken naar de volgende cross die op 30 november in Oud Beijerland op het programma staat. Daar staat Esmee Verhoef samen met twee andere trainsters klaar om de pupillen te begeleiden voor wat weer een mooie cross beloofd te worden waarin alle trainingsuren beloond worden met een mooie plaats in het klassement.

Meer informatie over inschrijvingen, trainingen en de wedstrijden: www.aaa-atletiek.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }