Klipperstars opnieuw langs Zoebas

Sportt 167 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De Onder 22 'Jaleco' formatie van basketbalvereniging Klipperstars uit Nieuw-Lekkerland moest het afgelopen zaterdag opnemen tegen Zoebas uit Zoetermeer. Net als eerder dit jaar werd er gewonnen van Zoebas. Zaterdag werd het 85-52.

Klipperstars werd meermaals gewaarschuwd om deze tegenstander niet te onderschatten en dan ook gewoon scherp te beginnen. Die opdracht werd uitstekend uitgevoerd. Messcherp waren de Lekkerlanders en het team pakte al snel een 12-0 voorsprong. Vanaf dat punt kwam Zoebas bij 20-4 wat beter in de wedstrijd en maakte een aantal driepunters. Na 10 minuten spelen stond er een 28-16 tussenstand op het bord.

Wederom was het begin van het 2e kwart scherp. De verdediging waar ook met name de focus op lag stond goed en zo werden er ook simpele scores aan de andere kant gemaakt. Met nog twee en halve minuut te spelen in het 2e kwart stond het 44-18 en het leek er even op of Klipperstars onderweg was naar een monsterzege. Echter was het weer Zoebas dat zich aan het einde van dit kwart wat oprichtte en nog 13 punten scoorde. Met een 52-31 tussenstand zochten beide teams de kleedkamer op.

Na rust was het weer de beurt aan Klipperstars wat tot dusver ieder kwart scherp begon. De eerste 7 punten waren voor de Lekkerlanders, maar daarna stokte de machine. Zoebas maakte 9 punten op rij en kwam terug naar 59-40. Aan het einde van dit kwart wist Klipperstars toch weer even aan te zetten en door een aantal mooie combinaties stond het 71-41 bij het begin van het 4e kwart.

De wedstrijd was gespeeld en zo begonnen de Lekkerlanders ook te spelen. Het oogde niet scherp en er was wat frustratie. In die paar minuten speelde Klipperstars een beetje tegen zichzelf ondanks de grote voorsprong.  Toch wist Klipperstars zich nog te herstellen voor de laatste minuten en werd er de laatste aanvallen goed verzorgd basketbal gespeeld. Met name de snelle aanvallen had Zoebas veel moeite mee. Een eindstand van 85-52 was meer dan verdiend. Verdedigend stond het een stuk beter dan de week ervoor en dat is wel met name waar de Lekkerlanders deze wedstrijd de focus op wilde.

Het was een wedstrijd met veel positieve punten. Zo wist vandaag iedere speler te scoren en werd er als team zijnde goed verdedigd, tevens klimt de ploeg door de overwinning naar plek 3. Echter bleef aan het einde van de wedstrijd ook het gevoel hangen van de twee blessures die plaatsvonden. Het is te hopen dat Klipperstars in de volgende wedstrijd in ieder geval weer kan beschikken over 2 van die drie geblesseerde spelers. Gelukkig voor het team is die wedstrijd pas over twee weken in Arnhem tegen Arnhem Eagles.