Logo hetkontakt.nl/klaroen

Olympia Papendrecht derde in turncompetitie

  •   44 keer gelezen   Sport
• De meiden van Olympia Papendrecht.
• De meiden van Olympia Papendrecht.

PAPENDRECHT • Olympia Papendrecht  is afgelopen zaterdag tijdens de laatste wedstrijd in de turncompetitie van Rayon Dordrecht voor de 3e en 4e divisie turnsters derde geworden.

Gedurende het seizoen hebben zij in drie wedstrijden als team geturnd met als doel zo hoog mogelijk te eindigen. Het team dat bestaat uit Anna Bakker, Demi van Tol, Britt Kok en Hélène Borsje turnde zich heel knap naar de derde plaats in de einduitslag. Zij turnden de wedstrijden heel stabiel met een derde plaats in de eerste wedstrijd, vierde plaats in de tweede wedstrijd en zaterdagavond zelfs tweede achter O&O Zwijndrecht en voor OKK Ridderkerk.

Het team met daarin Noa van Dijk, Phoebe Overhand, Anna den Boef en Linda van Putten had tijdens deze wedstrijden wat blessures waardoor zij als achtste eindigden. Linda van Putten ontbrak afgelopen zaterdag ook door een enkelblessure waardoor van de andere drie turnsters alle scores telden: ieder foutje telt dan mee in het eindtotaal. Op de foto van links naar rechts: Anna den Boef, Britt Kok, Helene Borsje, Anna Bakker, Noa van Dijk, Demi van Tol en zittend vooraan Phoebe Overhand.

Zaterdag lieten de turnsters zien heel dicht bij elkaar te zitten in de uitslagen. Zo werd Hélène Borsje tweede in het individuele klassement en zaten Anna Bakker (vierde), Noa van Dijk (zesde), Britt Kok (achtste), Phoebe Overhand (tiende) en Anna den Boef (zeventiende) daar kort achter. Demi van Tol turnde haar laatste wedstrijd voor Olympia en kwam in actie op drie van de vier toestellen. Ook bij de verplichte oefenstof deed Olympia mee aan de turncompetitie: zowel met pre-instappers, dit zijn de jongste turnsters die voor het eerst meedoen aan wedstrijden en daarnaast met drie teams die op de vierde, vijfde en zesde plek eindigden.

In het weekend van 5 en 6 juli komen alle wedstrijdturnsters van de 3e tot en met de 6e divisie van Olympia voor de laatste keer dit seizoen in actie tijdens de individuele rayonkampionschappen in Hendrik-Ido-Ambacht. Daar turnt iedere turnster voor haar eigen kansen en zijn er naast de meerkamp ook toestelmedailles te verdienen.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }