Minioren van de Geul goed op dreef bij de minoren finales

Sportt 151 keer gelezen

PAPENDRECHT • Zwemmers van De Geul hebben dit weekend goed gepresteerd tijdens de minioren finale van de Regio West in Den Haag (op zaterdag) en Dordrecht (op zondag).

Dit zijn wedstrijden waarbij de snelste minioren van de regio mogen starten. Voor de Geul hadden Paul, Thijn en Jesper zich weten te plaatsen op een aantal afstanden.

Paul zwom in de categorie jongens minioren 4. Op de 100 m vrije slag, de 100 m rugslag en de 50 m vlinderslag wist hij zijn tijden te verbeteren. Op de 100 m rugslag eindigde hij als 24e, op de 50 m vlinderslag als 14e, op de 100 m wisselslag als 13e, op de 100 m vrije slag als 12e. Zijn beste klassering was op de 100 m schoolslag waarbij hij een op een mooie 5e plaats is geëindigd.

Thijn en Jesper zwommen in de categorie jongens minioren 5. Voor Thijn leverde dit een pr op bij de 100 m vrije slag en de 100 m rugslag. Bij de rugslag wist hij 5 seconden van zijn tijd af te zwemmen. Hij eindigde op de 50 m vlinderslag als 30e, op de 200 m wisselslag als 22e en op de 100 m vrije slag en 100 m rugslag wist hij als 17e te eindigen.

Jesper wist zijn tijd op de 200 m wisselslag te verbeteren met een pr van 10 seconden. Op de 100 m rugslag eindigde hij als 16e, op de 100 m vrije slag als 11e en zijn beste prestatie was op de 200 m wisselslag waar hij als 8e eindigde. Het was een leuk en goed geslaagd toernooi voor deze Geulers.