Afbeelding

Smash'66 dames 1 laat belangrijke punten liggen

Sport 114 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De dames van volleybalvereniging Smash '66 hebben vrijdag met 3-1 verloren van AVVA uit Ameide.

Na de winst op Vollido uit Hendrik Ido Ambacht bekleedde Smash'66 dames 1 de tweede plek in de eerste klasse B. Met eventuele promotie in gedachte waren de dames vastbesloten om de uitwedstrijd tegen AVVA, dat op de 11e plaats staat, te winnen.

Toch begon Smash onzeker en afwachtend. Een korte opleving in de slotfase bij Smash'66 zorgde ervoor dat de dames de eerste set nipt binnensleepten met 22-25.

De tweede set werd gestart met een andere opstelling, in de hoop het aanvallende spel van de afgelopen weken te hervinden. Al snel bleek dat de ploeg uit Ameide op stoom kwam en dat de Alblasserdammers hun slordige spel uit de eerste set voortzetten. De tweede set werd verloren met 25-18.

Hoewel de stand nu op 1-1 in sets stond, was de Alblasserdams equipe nog vastberaden om deze wedstrijd te winnen. De derde set werd voortvarend gestart en passend en aanvallend werd er beter gespeeld. Al snel keken de Alblasserdammers tegen een voorsprong van 5 punten aan. Aanvallend lieten Liesbeth Tuijtel en Eva Wessels zien van belangrijke waarde te zijn. Even leek het erop dat deze set niet meer weggegeven zou worden, maar één serviceserie van AVVA was voldoende om de stand gelijk te maken. Het onzekere en afwachtende spel uit de voorgaande sets keerde terug en uiteindelijk ging ook deze set naar AVVA met 25-23

De vierde set werden weer wat veranderingen in de opstelling doorgevoerd. Ook deze set lieten de dames uit Ameide zien verdedigend sterk te zijn. De Alblasserdamse dames moesten er hard voor werken om tot scoren te komen. Wederom liet met name door Liesbeth Tuijtel aanvallend degelijk spel zien, maar keer op keer zorgde AVVA voor een antwoord. Rosan van den Oever zorgde met haar service voor de nodige punten voor de Alblasserdammers. Tot de laatste fase van deze set was het nek aan nek maar uiteindelijk was het AVVA die aan het langste eind trok en hiermee de winst opeiste. Smash'66 keerde huiswaarts met slechts 1 punt.

De Alblasserdamse ploeg daalt één plek in de ranking na dit verlies en bekleedt nu de derde plek. Aanstaande vrijdag om 21:15 uur speelt Smash'66 tegen VCE/PSV 2 uit Eindhoven in Sporthal de Blokweer.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden