Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Peter Houmes als voorzitter van de jubileumcommissie, wedstrijdsecretaris Henk Mes, penningmeester Wim Verschoor, voorzitter Ralph Faasen en secretaris Ton de Boom (v.l.n.r.). Niet op de foto staat algemeen bestuurslid John Daas.
• Peter Houmes als voorzitter van de jubileumcommissie, wedstrijdsecretaris Henk Mes, penningmeester Wim Verschoor, voorzitter Ralph Faasen en secretaris Ton de Boom (v.l.n.r.). Niet op de foto staat algemeen bestuurslid John Daas.

TTVA uit Alblasserdam viert vijftigjarig jubileum

  •   218 keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM • Tafeltennisvereniging TTVA uit Alblasserdam viert op woensdag 9 januari haar vijftigjarig jubileum.

Dit heugelijke feit gaat natuurlijk gevierd worden. In heel 2019 zullen er een aantal leuke toernooien en andere activiteiten gaan plaatsvinden, die vooral zullen openstaan voor de leden, sponsoren en vrienden van TTVA.

Oude tjalk
TTVA vind zijn oorsprong op een oude tjalk die begin jaren zestig van de vorige eeuw afgemeerd lag in de haven van Alblasserdam. Op deze tjalk had de jeugd van Alblasserdam een onderkomen gevonden en daar werd dus ook regelmatig een potje getafeltennist. De groep die dit deed, werd steeds groter en dit resulteerde in januari 1969 tot de oprichting van tafeltennisvereniging TTVA.

De eerste echte speelgelegenheid werd gevonden in de toenmalige manege in de Polderstraat. Via ruimtes in de Lelstraat, sporthal Blokweer, gymzaal Weverstraat en de aula van de oude Mavo aan de Parellelweg, keerde men in 2010 weer terug in de Weverstraat  alwaar men nu nog steeds zijn ruimte heeft.

Het ledenaantal kon nog wel eens schommelen in de afgelopen vijftig jaar. In de jaren tachtig liep dit zelfs op naar boven de honderd. Nu is er nog steeds een dertigtal mensen actief. Dit is een hele hechte en vast groep.

Tafeltennisrobot
Het zwaartepunt van de feestelijkheden ligt op zaterdag 19 januari. Dan zal er een duotoernooi worden georganiseerd voor alle leden. Tijdens dit evenement zal de jubileumcommissie een tafeltennisrobot overhandigen aan het bestuur van TTVA. Tegen deze robot kan door alle leden in de toekomst naar hart en lust getraind gaan worden. Dit is een grote en bijzondere toevoeging op de trainingsmogelijkheden die TTVA biedt. 

Op vrijdag 8 maart wordt er een blacklight toernooi gepeeld. In een volledig donkere zaal zullen door speciale verlichting alleen de witte tafelranden en de witte bal te zien zijn. Alle leden zullen dus onder deze speciale omstandigheden tegen elkaar moeten spelen. Dit wordt dus een grappige en leuke happening.

Verder staan er in de loop van 2019 nog een aantal andere activiteiten op het programma. Een grote barbecue, een vriendentoernooi en ook een laddercompetitie zijn daar de speerpunten van. Dit alles zal worden georganiseerd door de jubileumcommissie, die bestaat uit Rien de Heer, Peter Houmes en Ruth Sloof.

Het tegenwoordige bestuur bestaat uit voorzitter Ralph Faasen, secretaris Ton de Boom, penningmeester Wim Verschoor, wedstrijdsecretaris Henk Mes en algemeen bestuurslid John Daas.

Op de foto staan v.l.n.r. Peter Houmes als voorzitter van de jubileumcommissie, wedstrijdsecretaris Henk Mes, penningmeester Wim Verschoor, voorzitter Ralph Faasen en secretaris Ton de Boom. Niet op de foto staat algemeen bestuurslid John Daas.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }