• Een blok van Smash.

Smash'66 dames 1 pakt weer punten

Sportt 131 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De volleybaldames van Smash'66 uit Alblasserdam hebben afgelopen weekend een zwaarbevochten 1-3 overwinning geboekt op AVVA uit Ameide.

Door de afwezigheid van Else-Mieke Korporaal en Eva Wessels, die beiden op vakantie zijn, telde de equipe maar zeven dames. De eerste set werd direct fanatiek gestart. De passing liet bij vlagen te wensen over maar ondanks de slordigheden wist Smash'66 de eerste set met 25-21 naar zich toe te trekken.

Na wat tips van coach Brouwer werd de tweede set gestart met dezelfde basis. Smash'66 liet in het begin van de set verzorgd spel zien. Het aanvallend afwisselende spel deed de Ameidense ploeg wankelen en zo wisten de Alblasserdamse dames een voorsprong te pakken van maar liefst 5 punten. AVVA liet zich echter niet snel van haar stuk brengen en weet de stand na 1 serviceserie gelijk te brengen. Het slot van de set was een nek-aan-nek-race, maar uiteindelijk bleek Smash'66 de langste adem te hebben en won de tweede set met 25-23.

In de derde set keek Smash al snel aan tegen een achterstand van 6 punten. De passing was onverzorgd en aanvallend werd fout op fout gemaakt. Na een time-out wist Smash'66 zich te herpakken. De gehele set ging het gelijk op maar wederom werd de set gewonnen, ditmaal met 28-26.

De vierde set leek een kopie van de derde te worden. Slordig spel en verzorgd volleybal wisselden elkaar af. De gehele set ging gelijk op. Uiteindelijk pakte Ameide, welverdiend, de vierde set.

Hoewel Smash'66 dames 1 de tweede overwinning op rij pakt, is er nog ruimte voor verbetering. De volgende wedstrijden speelt Smash'66 op vrijdag 19 oktober thuis in de Blokweer tegen Phoenix Dames 1 en op 20 oktober tegen Hou stand voor het bekertoernooi in Oud-Beijerland.