CKC Kinderdijk begint nieuw seizoen met nipt verlies

Sport 137 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben afgelopen zaterdag 8 september hun eerste wedstrijd van het seizoen verloren van Fortis uit Oost-Souburgh. Op molenzicht werd het 19-20 voor de gasten.

Er waren diverse veranderingen doorgevoerd door de KNKV. Dit betrof dat er 5 minuten korter gespeeld wordt per helft en dat betekent dat er net als in de zaal 30 minuten gespeeld wordt. Daarnaast hebben de coaches het recht om twee keer een time out te vragen per wedstrijd.

Voor CKC Kinderdijk was er ook een groot verschil ten opzichte van afgelopen seizoen. Er zat een nieuwe trainer langs de kant: Ronald Berrevoets.

Ook stonden er een aantal andere namen in het veld; er werd gestart met Koen, Max, Martijn en Jelle bij de heren en Lisanne, Lotte, Simone en Laura bij de dames.

Aangezien het tweede elftal (ook met een nieuwe trainer, Thomas van de Bosch) had gewonnen werd er van het eerste elftal ook wel iets verwacht.

Na ruim een minuut spelen werd de eerste bal in de korf gelegd door Koen. En een halve minuut later legde Max zijn eerste bal erin. 2-0.

Comfortabel
Na een kwartier spelen stond CKC op een comfortabele voorsprong van 7-1, Fortis kwam echter in de 10 minuten die daarop volgde terug naar een stand van 10-7. Verder gebeurde er niet zoveel in de eerste helft en werd er gerust bij een stand van 12-9.

Na de rust startte Fortis voortvarend en scoorde binnen een minuut: 12-10. Kinderdijk moest uitkijken dat ze niet gingen verliezen aangezien Fortis sterker speelde dan in de eerste helft en CKC in de verdediging wat afzwakte. Negen minuten voor het eindsignaal was er ineens een gelijke stand. 17-17. Ondanks het harde werken aan de kant van de thuisploeg werd er helaas nipt verloren en werd de eindstand 19-20.

Scores:
Max Donkervoort 7x, Simone Hoek, Laura Verveer, Koen Golverdingen en Martijn Kreuk 2x, Arjan Schook, Jelle Lunenborg, Michael Cornfield en Lisanne de Jonge 1x.

De eerstvolgende wedstrijd is uit tegen Tjoba in Goes. Deze start om 15:30 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 14 uur geleden
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21