• Johan Westerbeek, Pleunie Korteland, Elly Adriaansen en Ton Rosloot (v.l.n.r.).
• Johan Westerbeek, Pleunie Korteland, Elly Adriaansen en Ton Rosloot (v.l.n.r.). Foto: A. in ’t Veld

Schoonrijders uit de regio vallen op het NK in de prijzen

Sport 612 keer gelezen

UTRECHT/REGIO • Na vier gewestelijke wedstrijden, waaronder de eerste wedstrijd die in november op de Dordtse ijsbaan verreden werd, en twee weken terug een kampioenschap op natuurijs in het plaatsje Winkel, stond vorige week het Nederlands Kampioenschap Schoonrijden op de agenda.

Op het ijs van de Vechtse Banen in Utrecht werd er in de A klasse en in de Hoofdklasse gestreden wie zich Nederlands kampioen Schoonrijden zou mogen noemen.

In de A klasse kwamen drie leden van de Dordtse trainingsgroep uit, Ton Rosloot uit Alblasserdam behaalde brons bij het paarrijden en behaalde individueel zilver met de tweede plaats. Pleunie Korteland uit Papendrecht behaalde zowel solo het zilver en ook het paarrijden was goed voor de tweede plaats. Elly Adriaansen behaalde driemaal goud, solo, met paarrijden en ook bij het formatierijden gooide zij de hoogste ogen op dit kampioenschap. De trainer van de groep, Johan Westerbeek, die in de Hoofdklasse uitkwam verdiende met zijn solorit het brons en het paarrijden was goed voor de tweede plaats.

Bij het Schoonrijden gaat het niet om snelheid, maar het gaat erom om de schaatsslag zo mooi mogelijk uit te voeren. Het is één van de oudste schaatsvormen van het land en is vooral bekend om zijn sierlijke beweging. Tijdens de wedstrijden moeten de rijders drie gezamenlijke figuren laten zien en ook het technisch uitdagende formatierijden met zes personen tegelijk is een lust voor het oog.

Met het Nederlands Kampioenschap sloten de schoonrijders het schaatsseizoen succesvol af. In oktober wacht het Dordtse ijs weer op de rijders voor een nieuw seizoen.

Op de foto staan v.l.n.r. Johan Westerbeek, Pleunie Korteland, Elly Adriaansen en Ton Rosloot (foto: A in 't Veld).

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden