Alblasserdamse jeugddammers genieten in Polen

  •   4 keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM • De Alblasserdamse jeugddammers Dylan Jongeneel en Remco Korteland (allebei 16 jaar) hebben vorige week meegedaan aan een internationaal jeugdtoernooi in Polen.

Remco werd vierde in zijn categorie en viel net buiten het podium. Dylan deed min of meer voor spek en bonen  mee omdat hij net te oud was. Hij is zestien maar van het jaar 2000, waardoor hij buiten mededinging mee kon doen.

"Er waren veel sterke deelnemers en zware partijen", blikt Remco terug. Hij en Dylan genoten van de sterke tegenstanders uit andere landen. "Ik ben tevreden over mijn partijen, soms had ik wat beter gekund, maar over het algemeen klaag ik niet over mijn prestaties."

Het toernooi werd gehouden in Nidzica in Polen. Regionaal aanjager Henk Stoop uit Culemborg verzamelde een groep jongeren om zich heen om met hen de lange busreis aan te gaan. Elke dag speelden de deelnemers één of twee partijen.

Dylan behaalde 9 punten, Remco 10. Er konden maximaal 18 wedstrijdpunten verzameld worden tijdens het toernooi. "Als het kan gaan we volgend jaar weer, een prachtige ervaring!", besluit Dylan. Beide dammers zijn lid van Damvereniging Alblasserdam.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >

reageer als eerste
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK

HET KONTAKT OP TWITTER