• Een deelneemster aan een eerdere opruimactie.
• Een deelneemster aan een eerdere opruimactie. Foto: Aangeleverd

Opruimactie op 15 januari in Alblasserdam zonder oproep ‘volgeboekt’

Algemeen 205 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De eerstvolgende opruimactie van ‘Alblasserdam Schoon’, die op zaterdag 15 januari gehouden wordt, is zonder oproep voor vrijwilligers volgeboekt.

“Ik verstuur meestal drie weken voor de opruimactie een mail naar alle deelnemers die al een keer hebben meegedaan en wijs hun er dan op dat ze zich kunnen opgeven zodat ze eerste keus hebben”, legt organisator Peter van der Spoel van Alblasserdam Schoon uit. Een oproep in de krant, die daarna volgt, was nu niet meer nodig. “Want ik had na twee dagen al 60 aanmeldingen en anderhalve week voor de opruimactie had ik het maximale aantal van 120 deelnemers al bereikt.”

Peter vervolgt: “Fantastisch natuurlijk dat er een hoop mensen mee blijven doen. Vreemd is het ook wel om de inschrijving te sluiten, want er zullen altijd mensen worden teleurgesteld.”

Peter heeft op zaterdag 8 januari op vrijwel alle adressen de benodigde opruimspullen gebracht. Zij krijgen op vrijdag 14 januari een aanbevolen opruimgebied door via de mail, om te voorkomen dat men door elkaar gaat lopen. 

“Ik ben enorm trots op al deze mensen”, laat Peter van der Spoel tot besluit weten. Op zaterdag 15 januari wordt er door een grote groep van 120 mensen dus weer schoongemaakt in Alblasserdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden