Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Bureau JBR: opnieuw om tafel om patstelling zeggenschap over Kinderdijk te doorbreken

Algemeen 278 keer gelezen

KINDERDIJK • Om de impasse rond de zeggenschap over het Kinderdijkse molengebied te bespreken moeten de betrokken partijen opnieuw om tafel om tot een ‘gedragen oplossing’ te komen. Dat concludeert bureau JBR, ingeschakeld door de gemeenten Molenlanden en Alblasserdam.

Begin juni wordt hiervoor een bestuurlijke workshop gehouden, waaraan ook de nieuwe directeur-bestuurder van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk kan deelnemen.

De aanleiding hiervoor: de gemeenten Alblasserdam en Molenlanden willen meer invloed hebben op de gang van zaken in Kinderdijkse molengebied. De Raad van Toezicht van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk voelt daar niets voor. 

Voor het doorbreken van de patstelling werd bureau JBR uit Zeist ingeschakeld om een 40.000 euro kostend onderzoek uit te voeren. Het bureau presenteerde onlangs een ‘uitvoerig overzicht’ aan de twee gemeenten, zo laat het Molenlandse gemeentebestuur in een raadsinformatiebrief weten. ‘Dit is aangevuld met een grondige analyse van de financiële situatie van de SWEK.’

Het bureau stelt voor om op basis van dit rapport alsnog te onderzoeken of het mogelijk is om met elkaar tot een gedragen oplossing te komen. Dit voorstel is overgenomen door het bestuurlijk platform, waarin alle betrokken partijen bij het Kinderdijkse molengebied zitting hebben.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• CDA-lijsttrekker Tom Berendsen.
Tom Berendsen, CDA-lijsttrekker voor Europese verkiezingen, bezoekt maritieme maakindustrie in Alblasserwaard en Drechtsteden Zakelijk 3 mei, 07:35
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 17:00
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 13:14

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden