• Een artist impression van project Noorderlicht.
• Een artist impression van project Noorderlicht. Foto: Aangeleverd

Presentatie van nieuw plan voor Mercon Kloosterrein: Noorderlicht

Algemeen 1.426 keer gelezen

ALBLASSERDAM • FSD Development verzorgt in samenwerking met enkele partners op donderdag 16 juli een interactieve bewonersavond voor de omwonenden en de nieuwe bewoners van Noorderlicht, een project voor 267 woningen op het oude Mercon Kloosterrein.

FSD gaat daar, aan de oever van de rivier de Noord, een project realiseren dat geïnspireerd is door de voormalige staalindustrie. In het landschap worden delen van de bestaande staalconstructie behouden om de duidelijke identiteit van het gebied te bewaren.

Eind 2022 worden er 267 woningen opgeleverd. Het gaat om 25 dijkwoningen grenzend aan een gezamenlijke binnentuin. 82 royale rivierappartementen worden te koop aangeboden. 100 loods appartementen en de 60 kade appartementen worden in de huur aangeboden.

De constructie is van hout. De elementen worden in een fabriek gemaakt en op locatie in elkaar gezet. Dit garandeert een duurzaam gebouw, hoge kwaliteit, korte bouwtijd en een afval vrije bouwplaats.

Om Alblasserdam en de dijk zoveel mogelijk van bouwverkeer te ontzien worden de elementen eerst naar een overslagpunt gebracht en dan via het water verscheept naar de locatie.

Bij de realisatie van het plan wordt er samengewerkt tussen GCCF als investeerder, FSD als ontwikkelaar, Kuiper Compagnons (maakte het stedenbouwkundig plan), Bosch Slabbers (ontwerpt het landschap), Van Aken (is architect), Pieters (als constructeur), Van Toorenburg (als installatie adviseur) en Tetteroo (als bouwer).

Donderdag 16 juli is er een interactieve bewonersavond voor de omwonenden en de nieuwe bewoners van Noorderlicht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• CDA-lijsttrekker Tom Berendsen.
Tom Berendsen, CDA-lijsttrekker voor Europese verkiezingen, bezoekt maritieme maakindustrie in Alblasserwaard en Drechtsteden Zakelijk 3 mei, 07:35
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 17:00
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 13:14

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden