• Balkongym op de binnenplaats van de Kraanbaan in Alblasserdam.
• Balkongym op de binnenplaats van de Kraanbaan in Alblasserdam.

Zomerse voortzetting van de populaire Balkon Gym in Alblasserdam

Algemeen 237 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In de maanden juni, juli en augustus wordt de Balkon Gym voor senioren in Alblasserdam iedere woensdag voortgezet. Daarmee komen de SWA en het ABC-Team tegemoet aan de wensen van de deelnemers van de afgelopen weken om het beweegmoment in de zomer voort te zetten.

In april en mei organiseerde Alblasserdam Beweegt (een samenwerking tussen Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) en het ABC-Team) telkens al Balkon Gym in Alblasserdam. Er was een rooster opgesteld en er werd veel meegedaan vanaf de balkons en balustrades in Alblasserdam.

In eerste instantie zou de Balkon Gym in Alblasserdam per 1 juni te stoppen in verband met een aantal versoepelingen van de overheid. Deelnemers hebben echter laten weten dat ze hebben genoten van het enthousiasme voor hun deur en aangegeven het erg jammer te vinden dat het wekelijkse beweegmoment komt te vervallen.

In de zomerperiode liggen de meeste beweegactiviteiten stil en moeten veel mensen toch lang wachten voordat zij weer naar hun reguliere en/of aangepaste beweeglessen kunnen gaan. Daarnaast levert de Balkon Gym tevens de mogelijkheid tot napraten en zorgt het voor een welkome glimlach op veel gezichten en dat is zeker zo belangrijk voor de gezondheid van Alblasserdammers.

Inmiddels is besloten om in juni, juli en augustus iedere woensdag de Balkon Gym voor senioren in Alblasserdam voort te zetten en wel bij complexen waar een zo groot mogelijk bereik is. Van 10 juni tot en met 26 augustus zal Balkon Gym worden gegeven bij de volgende complexen:
10:00 uur, tussen Pieter de Hooch flat II en III (voordeurzijde)
10:30 uur, Kraanbaan (Binnenplaats)
11:00 uur, Groene Zoom
11:30 uur, Zwaluwstraat appartementen ‘Middelwetering’

Bewoners in de buurt of bewoners van de complexen waar de Balkon Gym niet meer plaats zal vinden, zijn eveneens welkom om op de stoep mee te doen. De Balkon Gym gaat overigens niet door als de weersituatie het niet toelaat. Daarbij valt te denken aan hevige regenval of als er aanhoudende hitte is.        

Voor meer informatie kan men contact opnemen met de SWA via 078-2021220 of info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

• Balkongym op de binnenplaats van de Kraanbaan in Alblasserdam.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden