Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Bert Bons

Filmmiddag in Odensehuis over dementie

  •   keer gelezen   Evenement

PAPENDRECHT • In het Odensehuis aan de P.S. Gerbrandystraat 31 in Papendrecht wordt op woensdag 21 oktober een filmmiddag gehouden voor het hele gezin. De film Kapsalon Romy wordt vertoond.


De film gaat over de tienjarige Romy, die regelmatig bij haar oma Stine logeert. Oma, nog actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze iedere dag naar de kapsalon moet. Alles wordt anders wanneer oma Romy in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon. Maar als het niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan. Een eerlijke maar aangrijpende film.

De organisatie van de film is in handen van de Initiatiefgroep Dementievriendelijke Samenleving (IDS). De inloop is vanaf 13.30 uur en de film begint om 14.00 uur. Na afloop van de film is er gelegenheid voor een gesprek. De film is toegankelijk voor kinderen van de basisschool, hun ouders en grootouders. Dementie is een ziekte die iedereen kan krijgen van jong tot oud en die een geweldige impact heeft op het hele gezin. Voor de jongere kinderen is er in een andere zaal een leuk programma samengesteld. Omdat men door de Covid 19-maatregelen maar een beperkt aantal mensen kan ontvangen, wordt gevraagd om aan te melden via de email: secretariaat@odensehuispapendrecht.nl.

De toegang is gratis, maar er zijn kosten. Bezoekers mogen daarin bijdragen.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5