• Kinderkoor Friends en tienerkoor Forever.
• Kinderkoor Friends en tienerkoor Forever.

Jubileumconcert kinderkoor Friends en tienerkoor Forever

Algemeen 433 keer gelezen

PAPENDRECHT • Kinderkoor Friends en tienerkoor Forever verzorgen op zaterdag 12 oktober vanaf 19.30 uur een jubileumconcert in de Sionskerk aan de Rubensstraat 35 in Papendrecht.

In november 1999 is kinderkoor Friends opgericht en twintig jaar later is het nog steeds een enthousiast koor onder leiding van Simone Leeuwesteijn (dirigent) en Pascal van den Dool (pianist). Het koor is bedoeld voor kinderen vanaf zes jaar.

In 2008 kwam de toenmalige dirigente, Christel de Bruijn, met het idee om het tienerkoor Forever op te richten, omdat de kinderen zich te oud gingen voelen voor het kinderkoor zodra ze naar de middelbare school gingen.

Kinderkoor Friends repeteert op maandagavond van 18:30 tot 19:30 uur en tienerkoor Forever van 19:15 tot 20:15 uur, zodat de koren ook een kwartier samen kunnen zingen. De repetities vinden plaats in de bovenzaal van kerkelijk centrum De Ark in Papendrecht.

Nu bestaat Friends twintig jaar en Forever ruim tien jaar. Al die jaren hebben de koren veel leuke dingen gedaan, zoals vijf concerten met het Mwangaza-koor uit Uganda, zingen tijdens kerkdiensten, leuke uitjes en kampen.

Het bestuur wil dit jubileum niet zomaar voorbij laten gaan en heeft besloten om een jubileumconcert te houden. Dit concert staat gepland op 12 oktober in de Sionskerk, Rubensstraat 35 te Papendrecht. Het concert begint om 19:30 uur en de kerk gaat open om 19:00 uur. Kaartjes zijn te koop aan de deur en kosten 2,50 euro voor kinderen tot en met twaalf jaar en 5 euro voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden