Afbeelding

Prikkelarme kerkdienst in de Ontmoetingskerk

Algemeen 263 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Op zondag 7 juli wordt alweer de laatste prikkelarme kerkdienst gevierd van dit seizoen in de Ontmoetingskerk in Alblasserdam. Thema van deze dienst is 'Reisverhalen'.

De dienst is bedoeld voor iedereen die gevoelig is voor prikkels zoals dat vaak het geval is bij mensen met NAH, autisme, ADHD of HSP. Een reguliere dienst kan dan te druk zijn of te vol met geluiden en andere prikkels. Soms kunnen de prikkels zo overweldigend zijn dat het voor mensen met prikkelgevoeligheid niet mogelijk is om een kerkdienst mee te maken. De prikkelarme dienst kan voor hen een mogelijkheid zijn om weer een keer met elkaar naar de kerk te komen.

In oktober 2017 werd de eerste prikkelarme dienst gehouden en de bezoekers ervan waren blij met dit initiatief.  Sindsdien vindt er ieder kwartaal een prikkelarme dienst plaats. De dienst van 7 juli wordt gehouden van 12.00 tot 12.30 uur (kerkzaal open vanaf 11.45 uur) in de Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg 75 in Alblasserdam.

De dienst is in de afgelopen periode voorbereid door (ervarings)deskundigen in samenwerking met dominee Hans van Walsum. Tijdens de dienst zal het geluid niet zo hard zijn, is het licht minder fel en is er meer ruimte tussen de stoelen. "Daarnaast zorgen we voor een vaste structuur van de liturgie. Deze bevat alle onderdelen van een reguliere dienst, maar dan ingekort", aldus de organisatoren.

Sommige mensen hebben behoefte aan meer structuur en duidelijkheid dan anderen. Daarom is het mogelijk om de liturgie vooraf al te ontvangen. Zo weten de bezoekers precies wat er die middag in de kerk gaat gebeuren. Zij kunnen mailen naar: Esther Vliegenthart via ervliegenthart@gmail.com.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden