Logo hetkontakt.nl/klaroen
ingezonden mededeling

4 onmisbare tips voor een schone auto

  •   29 keer gelezen

Een schone auto is natuurlijk lang niet zo belangrijk als een betrouwbare autoverzekering en een APK-keuring waar je met vlag en wimpel doorheen komt. Toch vindt bijna iedereen het fijn om met een schone bolide de weg op te gaan. Met deze tip wordt je auto blinkend schoon.

Wil je een schone auto? Volg deze 4 tip:

1. Was je auto in de schaduw
Je auto in de zon wassen is absoluut een no go. Hij droogt dan wel razendsnel op, maar zit ook onder de strepen en vlekken. Geef je auto liever op een bewolkte dag een boenbeurt of zoek een strategisch plekje in de schaduw. Zo weet je tenminste zeker dat hij na het wassen mooi schoon is.

2. Werk van boven naar beneden
Om je auto te wassen, heb je geen dure poetsspullen nodig. Een emmer, spons en een sopje van (groene) zeep is genoeg. Vergeet niet je auto van boven naar beneden te wassen. Omdat je zo begint met het minst vieze deel van je auto, voorkom je dat je sop snel vies is. Je auto wordt zo schoner en je hoeft minder vaak naar de kraan te lopen. Handig!

3. Zuig de automatten
Heb je weinig tijd om de binnenkant van je auto schoon te maken? Sla dan één klusje niet over: het uitkloppen van de automatten. Het is één van de vieste delen van je auto, maar binnen een paar minuten schoon. Klop de matten eerst goed buiten uit en zuig ze dan nog even.

4. Poets vogelpoep, hars en insecten met beleid weg
Geen auto ontkomt aan vlekken door vogelpoep, hars en insecten. Probeer deze vlekken niet met grof geweld te verwijderen, maar doe het met beleid. Anders loop je het risico dat niet alleen de vlek weg is, maar ook een stukje van je lak. Insecten en vogelpoep haal je makkelijk weg met een oud pantykousje en een beetje sop. Voor harsvlekken kun je het beste een speciale harsverwijderaar gebruiken.

Een voordelige en betrouwbare autoverzekering
Als er iets is waar niemand op zit te wachten, dan is het wel schade aan je auto.  Alleen hoe voorzichtig je ook rijdt, je kunt altijd verrast worden door een roekeloze medeweggebruiker of een ongelukkig geplaatst paaltje. Met een autoverzekering ben je hier gelukkig voor verzekerd. Ben je toe aan een nieuwe verzekering? Kijk dan eens bij de verzekeringen van InShared. Bereken hier wat je per maand kwijt bent voor een autoverzekering.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten