Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: stockfoto

Moneyfit maakt jongeren bewust van geldkwesties

  •   28 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Steeds meer jongeren tussen 15 en 25 jaar hebben schulden en vinden bovendien moeilijk de weg naar hulp bij financiële problemen. Omdat deze landelijke trend ook voor Alblasserdam geldt, voeren SchuldHulpMaatje, jongerenwerk Jeugd Punt en de gemeente Alblasserdam in mei en juni de camp agne Moneyfit.

In de week van 20 mei rolt bij 432 huishoudens met jongeren die dit jaar 18 worden een brief op de deurmat om aandacht te vragen voor de campagne. Vanaf 18 jaar zijn jongeren zelf verantwoordelijk voor hun financiële zaken.

Met ondermeer discussiebijeenkomsten, een dilemmaspel en de website www.moneyfit.nl/alblasserdam zetten de organisatoren van de campagne jongeren aan het denken over financiële kwesties. Dit gebeurt bijvoorbeeld door hen via de website dilemma's voor te schotelen zoals: een jaar lang rood staan op de bank of vijf maanden wachten op je nieuwe iPhone? De site staat verder vol nuttige tips, testjes en verhalen van jongeren over geld verdienen, geld besparen, studeren, wonen en werken. Bovendien biedt de site informatie over financiële ondersteuning bij deelname aan sport voor lage inkomens en een checklist voor wat er op jongeren afkomt als ze 18 worden.

Jongerenwerkers van Jeugd Punt gaan in mei en juni ook persoonlijk in gesprek met jongeren over het thema geld. Op de plekken waar jon geren samenkomen houden ze deze en volgende maand groepsgesprekken.

Door de campagne jaarlijks te herhalen en uit te breiden, hopen de drie partijen Alblasserdamse jongeren meer 'Moneyfit' te maken. Organisaties die willen meewerken aan het discussieprogramma, kunnen contact opnemen met Corinne Derks van jongerenwerk Jeugd Punt. Zij is te bereiken via cd@jeugdpunt.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }