Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De deelnemers aan het afgelopen Bijbelstudieweekend.
• De deelnemers aan het afgelopen Bijbelstudieweekend. (Foto: aangeleverd)

Jubileum Bijbelstudieweekend Alblasserwaard West: in alle openheid over je geloof praten

  •   78 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • In het jaar van de 25e editie van het Bijbelstudieweekend voor jongeren uit de Alblasserwaard West is er 22 juni een reünie.

De invulling van het Bijbelstudieweekend is al 25 jaar hetzelfde. Een eenvoudige opzet, zonder flitsende multimediale presentaties en speciaal voor het evenement gemaakte apps. Dat het nog steeds werkt, blijkt uit het feit dat ook begin mei weer ruim zeventig jongeren meegingen naar Ermelo.

Een weekend gevuld met Bijbelstudie, bidden, stille tijd, een preekbespreking en kerkbezoek; het is elke keer wel intensief. "Maar daarnaast is er wel voldoende ruimte voor ontspanning, samen een spel doen, praten en lachen", vult Henri Schouten aan. De inwoner van Streefkerk nam een kwart eeuw geleden samen met zijn vrouw Wilma het initiatief voor het eerste Bijbelstudieweekend. "Via vrienden waren we meegegaan op zulke weekenden in Zeeland. Dat was zo fijn, om met leeftijdsgenoten in alle openheid over het geloof te praten. We wilden dat ook aan jongeren in de Alblasserwaard aanbieden."

Geloofsvragen
Samen met onder anderen plaatsgenoot Arjan van Soest en Kees Blok uit Bleskensgraaf kwam de eerste editie van de grond.  Als rode draad van de weekenden noemt Henri vooral de openheid van de deelnemers, het met elkaar delen van geloofsvragen. "Alles komt op tafel. Ik ben ervan overtuigd dat de weekenden heel veel jongeren hebben geraakt, sommigen bevrijd uit zaken waarin ze vastzaten."

In het kader van het jubileum is er zaterdag 22 juni voor de kleine 700 mensen die in die 25 jaar zijn mee geweest een reünie in het Wellantcollege in Ottoland. Er is dan ruimte voor ontmoeting, bijbelstudie, zingen en met elkaar bidden. Het thema is 'Blijf in Mij!'. Opgeven kan via reuniebsw@hotmail.com.

Het volledige interview staat binnenkort in Klaroen.nl.

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK