• Burgemeester Moerkerke met de gedecoreerden.
• Burgemeester Moerkerke met de gedecoreerden. Foto: Richard van Hoek

Vijf koninklijke onderscheidingen in Papendrecht

Algemeen 359 keer gelezen

PAPENDRECHT • Burgemeester Aart-Jan Moerkerke heeft vrijdag in het gemeentehuis van Papendrecht koninklijke onderscheidingen opgespeld bij vijf Papendrechters die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de maatschappij.

Alle vijf gedecoreerden in Papendrecht zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Caravanvereniging
De heer W. Beekman (1942) werd in 1987 lid van Caravanvereniging Baanhoek 22. Hij maakte van 1988 tot 2013 als loodsbaas deel uit van het bestuur en was van 2013 tot 2016 penningmeester. Op zijn initiatief en onder zijn toezicht werd een tweede loods gebouwd. Daarnaast was hij van 1980 tot 2003 kaderlid van het CNV en later voorzitter en secretaris van de bedrijfsledengroep, nadat hij in de zeventiger jaren de jongste voorzitter was van de afdeling Dordrecht van de CBC, een voorloper van CNV Vakmensen. Beekman was onder meer ook EHBO-er. Sinds 1994 verricht hij allerlei hand- en spandiensten in de wijk waar hij woont.

Gezinsondersteuning
De heer P. Troost (1953) verricht al jarenlang verschillende activiteiten binnen de kerkelijke Hervormde Gemeente Papendrecht. In de periode van 1972 tot 1999 gaf hij leiding aan kerkelijke jeugdclub de Lichtdragers, vanaf 1979 als voorzitter. Van 1991 tot 1998 was de heer Troost diaken van de gemeente en zette hij zich in voor gezinsondersteuning bij materiële noden, ziekte van gemeenteleden en activiteiten voor gehandicapte en hulpbehoevende leden. Sinds 2008 is hij als ouderling kerkrentmeester mede verantwoordelijk voor de kerkelijke gebouwen, de tuinen en onderhoud.

Voetbal
De heer J.H.J. van Walsem (1944) is sinds 1 januari 1993 actief lid van voetbalvereniging Drechtstreek. Van 1996 tot 2010 was hij voorzitter en droeg hij als een stevige bestuurder met tijd, energie, inlevingsvermogen en gevoel bij aan de ontwikkeling en groei van de vereniging, onder meer op het vlak van veldcapaciteit, kleedkamers en jeugdtrainers. Dat heeft geresulteerd in een club met ruim vijftig teams. Na zijn voorzitterschap bleef hij tot 2016 bestuurslid. Tot op heden zet hij zich onder meer in als gastheer voor bezoekende teams en scheidsrechters, als contactpersoon tussen bestuur en onderhoudsploeg, verantwoordelijke voor de bestuurskamer op wedstrijddagen en voorraadbeheerder van de kantine. Daarnaast is hij onder meer betrokken bij wedstrijdzaken van het eerste elftal.

Jeu de boules
Mevrouw A.F. van den Herik-De Neef (1956) is sinds 1993 bestuurslid van Jeu de boules vereniging Boules Amis en werd later tevens wedstrijdleidster. Als bestuurslid is ze aanwezig bij de bestuursvergaderingen, de jaarlijkse ledenvergadering, de regiojaarvergadering en regelt zij prijzen voor de clubcompetitie en het toernooi van de vereniging. Ook is zij verantwoordelijk voor de organisatie van de competitie, organiseert ze de wedstrijdloting en houdt ze de wedstrijdresultaten bij. Voor regionale toernooien kunnen leden zich opgeven bij mevrouw Van den Herik–De Neef. Zij regelt het vervoer en besteedt met inzicht en ervaring veel tijd aan verschillende administratieve werkzaamheden. Daarnaast is zij vrijwilliger bij verpleeghuis de Wieken van RIVAS waar zij altijd een luisterend oor heeft voor ouderen en de helpende hand biedt.

Ouderen en zieken
Mevrouw G.A.M. Waltman-Mentink (1942) is sinds 1980 nauw betrokken bij de Rooms Katholieke Kerk in Papendrecht. Als lid van de werkgroep ouderen en zieken bezoekt ze mensen die een bemoedigend woord nodig hebben, verzorgt zij bij ziekte hulp in de huishouding en gaat ze op ziekenbezoek in het ziekenhuis of bij thuiskomst. Als coördinator zorgt zij ervoor dat het secretariaat, de ledenadministratie, huishoudelijke taken en bezorging van het kerkblad als een geoliede machine functioneren. In 2006 vestigde mevrouw Waltman-Mentink zich in de Kleine Waal en startte zij gelijk met vrijwilligerswerk, zoals koffie schenken bij de zondagviering, geestelijke zang en andere activiteiten en onderhouden van de plantenbakken in en rondom de residence. Daarnaast helpt ze bij verschillende activiteiten van Stichting De Zonnebloem.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden